Невероятен начин, с който ще спестете труд и много усилия в почистването на снега!

Много офиси са доста мръсни и трудни за почистване вследствие на солта разпръсквана по заледените пътеки през зимата. Солта остава прах и бели следи по подовите настилки, които в последствие се чистят много трудно и само с професионални машини за почистване.

В тази статия ще ви покажем как може да заместите солта и да спестите труд и много усилия. Магнезиевия Хлорид намира широко приложение в химическата промишленост. Той е произведен от естествено разпространени минерали, ето защо се смята за безопасен продукт с ниска токсичност. Когато се използва съобразно инструкциите за безопасност, той не причинява щети или вреди на околната растителност и животни.Голямо приложение магнезиевия хлорид намира като противообледенителен препарат. Това което го прави толкова подходящ като обезледител е, че има ниска точка на замръзване, а действието му е продължително. Той намалява риска от бързо и повторно заледяване и ограничава корозията.

Магнезиевия хлорид, от всички химикали, има най-голяма способност да привлича и задържа влагата от неговото обкръжение, а това води до ускорен процес на разтопяване на леда и снега. След като бъде приложен, магнезиевия хлорид не изисква допълнително почистване на настилката. Не замърсява въздуха.

Когато се използват обезледители, един от важните показатели за ефективността им е времето за което се осъществява разтопяването на леда и снега и продължителността на действието. Магнезиевия хлорид има продължително действие, а също така действа при много ниски температури. Той е силно хидроскопичен и влиза лесно и бързо в контакт с влагата от въздуха в резултат на което действа много по-бързо и ефективно от морската сол например.

Една голяма част от нарушената структура на бетона и на настилката като цяло се обяснява с естествените процеси, протичащи през зимата, а именно замразяване и размразяване. Влагата, която прониква в цепнатините на настилката и превръщането на точно тази влага в лед, създават натиск и напрежение в структурата на настилката. При недостатъчно продължително действие на обезледители, които не са ефикасни при ниски температури, се стига до увеличаване процесите на замразяване и размразяване. В резултат се получава засилена корозия.

Друго приложение на магнезиевия хлорид откриваме и в способността му да подтиска образуването на прах.

Магнезиевия хлорид е с продължително действие и ниска точка на замръзване. Той ограничава корозията и ограничава риска от бързо и повторно замръзване. Топенето настъпва бързо. Неговите технологични функции са на втвърдител, заместител на солта, консервант. Според законодателството на Европейския съюз, събстанцията на магнезиевия хлорид не е обявена за опасна.

От всичко казано дотук разбираме, че Магнезиевия хлорид е много по-добро средство за обезаледяване през зимата, с бързото и ефикасното си действие. Той е възможно най-подходящия продукт за изброените по-горе нужди.

Може да закупите магнезиев хлорид от – ТУК! 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via