120 души са преминали през „Пирогов” заради студа!

Само за денонощие 120 души са преминали през травматологията на най-голямата болница за спешна помощ у нас – „Пирогов”. Опасността от поледиците остава, защото синоптиците предупреждават, че температурите ще продължат да падат.

В момента термометрите в Националния институт по метеорология и хидрология отчитат – 4 градуса. Добрата новина е, че няма студен вятър, който да засилва усещането за студ, съобщи бТВ.

„Най-студено, както днес, така и утре, ще бъде в цяла Северна България и към последния час – 8 градуса е в Разград, – 7 във Враца. Положителни са температурите в Горнотракийската низина, най-топло в 11 часа беше в Пловдив с 2 градуса. Утре сутринта ще бъде още по-студено, минималните температури в Северна България ще бъдат между – 14 и – 8 градуса. В Южна България между – 8 и – 2. Изцяло леден ще бъде денят в Северна България. Същата ще е картината и в неделя”, каза за bTV дежурният синоптик Красимир Стоев.

Заради ниските температури и поледиците през последното денонощие през спешното отделение на „Пирогов” са преминали 700 души, 120 от тях са били в травматологията, а 15 души са с по-тежки счупвания.

Помощта на кризисните центрове са потърсили 80 души. Столичната община продължава да обработва улиците срещу заледявания.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via