Как да си направим оригинални летни коктейли?

Лятото е я разгара си и не малко хора се радват на отпуск, плаж, море и… екзотични напитки.

За съжаление обаче, не всеки е от почиващите и някои още се трудят здраво в офиса и за затрупани с куп задачи. Ако не може да си позволите да отидете на една страхотна морска ваканция, това не значи,че няма как да се почувствате като на почивка и у дома. С помощта на два оригинални коктейла, вие ще се пренесете на морския бряг за секунди. Пригответе си ги още днес!

Коктейл “Русалка”

Този коктейл е изключително лесен за правене и единственото от което е нуждаете е : оранжада, 5 супени лъжици синьо вино, 5 супени лъжици зелено вино (продават се в специализираните магазини за вина) и един лайм.

Сипете оранжадата в коктейлна чаша и към нея прибавете двата вида вино. Разрежете лайма на кръгчета и с помощта на формичка направете звезди. Сложете ги в коктейла.

По желание от кората на плода, може да изрежете малка опашка на русалка и да я прикрепите към чашата.

Коктейл “Слънце и Луна”

За него са ви необходими лимонов ликьор, половин чаена чаша сладък сироп от боровинки, резенче ананас и резенче лимон.

Смесете ликьора и сиропа, така, че цветовете им да се преплитат. След което сложете резенчето ананас от едната страна на коктейлната чаша. Изрежете кръгчето лимон във формата на луна и го оцветете с боровинковия сироп, за да получи виолетов цвят. Закрепете го от другата страна на чашата.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via