6 неща, които не бива да казваме на половинката си

Да бъдеш обичан и да обичаш е едно от най-прекрасните неща на земята. Човешките отношения обаче, далеч не са толкова лесни винаги и понякога в дадена връзка има конфликти, недоразумения и неизказани думи. За да се избегне всичко това, са нужни разбиране и компромиси. Прошката е в основата на любовта, но има неща, които е по-добре да не казваме.

Ето и 10-те изказвания, които е препоръчително да избягвате, ако не искате да развалите сериозно връзката си.

1 “Искам да се разделим”!

Това е изказване, което не може да използвате, когато ви падне дори и за дребни скандали. Ако постоянно го повтаряте, вашата половинка ще се почувства предадена и в един момент, може да реши, че наистина е по-добре да се разделите.

2. “Нека се разделим за малко.”

Това също звучи много тежко и човека срещу вас може сериозно да се засегне. Обикновено една раздяла е окончателна и няма как да принудите половинката си да се раздели временно с вас, само защото имате някакъв личен проблем или не сте в настроение. Така отстрани изглежда, че искате да разигравате човека, който обичате и не може да владеете решенията и емоциите си. Ако не искате да загубите завинаги, не казвайте никога такова нещо.

3. “Омръзна ми от теб.”

Такова изказване често изглежда незряло и дори детинско. Хората не са вещи, които да бъда изхвърлени щом вече не са ни интересни. Дори в пристъп на ярост или безсилие не трябва да казваме на човека до нас подобно нещо, защото ще се почувства използван и ненужен.

4. “Същия си като…”

Да сравняваме сегашната си половинка с бившите си, е една от най-големите обиди. Всеки човек е строго индивидуален и не

бива да търсим у него прилика с някой от миналото ни. Щом сме избрали да бъдем в настоящето с човека до нас, значи го смятаме за по-добър от останалите и не трябва да го караме да се чувства като някой, който не бива да е в живота ни.

5. “Той/Тя беше много по-добър от теб!”

Още едно болезнено изказване, което трудно се преглъща. Този вид сравнение с бивша любов дори е по-непростимо от предното, защото чрез него вие намеквате, че половинката ви не е достойна и не достатъчно добра за вас. Но ако наистина някой от миналото си в струвал повече, защо все още не сте с него?

6. “Не мисля, че сме един за друг.”

Ако смятате, че човека до вас не е вашата сродна душа, трябва да обмислите внимателно това свое убеждение и да прецените дали наистина е вярно или няколкото различия, които имате ви объркват и не искате да направите компромис. Но ако постоянно му го повтаряте, накрая той може да си тръгне пръв от вас и да съжалявате.

Автор: Линда Николова

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via