Слънчев бряг – алкохол, жени, джебчийство… Как се оцелява според британците?

Външното им министерство с ценни съвети към туристите

Слънчев бряг е една от любимите морски дестинации на британците и всяка година е в Топ 10 на предпочитаните от тях курорти. Естествено, сред хилядите туристи най-много са младите островитяни, които оценяват по достойнство забавленията и евтиния ни алкохол.

Черноморският крайбрежен курорт регистрира скок в престъпността, след като мошеници се опитват да експлоатират пияни туристи, пише “The Sun”, цитирано от “Монитор”.

Външното министерство на Великобритания предупреждава, че проститутките и техните сводници ограбват туристите, има сериозна опасност и да бъдат тарашени хотелските стаи.

“Проституцията не е нелегална в България, но получихме многобройни сведения за джебчийство, грабежи и нападения над британски граждани от проститутки и техните опекуни”, твърдят от министерството.

Според британското външно министерство техни сънародници са били жертва на надценки в стриптийз клубове в София и в някои курорти като Банско, Боровец и Слънчев бряг. Те възлизали на стотици лири, а жертвите са били заплашени от насилие, ако не плащат.

От ведомството са извадили и препоръки към британците, които са решили да прекарат отпуската си на Слънчев бряг, с цел тяхната безопасност. Ето и съветите за оцеляване, които могат да бъдат полезни за всички, които са решили да акостират в курорта:

– Не вземайте ценности на плажа и внимавайте за лошо осветени пътища около курорта през нощта.

– Уверете се, че заключвате стаята си (включително прозорци и балконни врати) и пазете ценните си вещи в заключени в сейф.

– Не обменяйте пари по улиците в Слънчев бряг, само в лицензирани обменни бюра, банки или хотели.

– Избягвайте райони, където работят проститутки, особено късно през нощта, включително паркинги, плажове, лошо осветени места и райони с храсти и дървета.

– Придържайте се към основните маршрути и избягвайте алеите и преките пътища в Слънчев бряг.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via