5 ясни знака, че даден мъж (не) е идеалният партньор за вас

Сигурно всяка жена поне веднъж в живота си се е питала дали човекът до нея е най-подходящият за нея… 

Макар отношенията да са изглеждали перфектни, понякога сърцевината на връзката е съвсем различна и може да е пред разпад, без дори да го осъзнавате.

Затова има 5 важни фактора, които издават дали мъжът в живота ви е правилният за вашето светоусещане. 

№1: Постоянните кавги: често хората казват, че когато има любов, има и скандали… но когато те са непрестанна част от ежедневието, това не е добър знак за двойката. И е хубаво да се мисли в перспектива. В такава ситуация е добре да се запитате какво ще стане с вас след няколко години?

И какъв би бил животът ви след 5-10 години, когато останат само навикът да сте заедно и кавгите. Това е важна тема и фактор относно списването на вашите лични възприятия за семейството и любовта.

№2: Ревността не е любов: някои казват, че имало “здравословна” ревност и било хубаво да ревнуваш половинката си от време на време. Обаче ревността всъщност е показател за липсата на вътрешна увереност.

Ревността няма нищо общо с любовта. Ревността е разрушителна и трябва да се държи под контрол. Тя е съмнение в самите нас, не в половинката ни – когато ревнуваме, ние изпитваме егоцентричен страх от самотата, от идеята да останем сами, от мисълта, че любимият ще предпочете друга жена. Това чувство е пагубно за едни здравословни отношения.

№3: Разстоянието и отдалечаването: ситуация, при която любимият заминава далеч, за да учи или работи в друга страна, е изключително вредна за връзката. Колкото по-голямо разстояние между двойката, толкова по-рядко тези двама души ще имат възможност да се срещат лично и да прекарват свободното си време един с друг.

Колкото и развити да са днес социалните мрежи за по-лесна комуникация, нито един чат или видео разговор не може да замени онова, което се случва, когато хората, които се обичат, са физически заедно на едно място. Колкото и силна да е любовта, шансът за провал в едни продължителни подобни отношения е доста голям.

№4: Привличат ли се наистина противоположностите: разбира се, невъзможно е да се намери някой, чийто приоритети, изцяло съответстват на вашите.

Но трябва да имате до голяма степен сходни виждания за дейности като планирането на домакинството, разпределението на ролите в семейството, възпитанието на децата, образованието и моралните ценности.

Ако вашите мнения се различават коренно, няма смисъл да лъжете себе си, без значение колко силно любовта ти е.

№5: Постоянното колебание в избора на партньор: това е един от факторите за успешни връзки, които повечето хора наистина игнорират.

Ако имате постоянните съмнения, че човекът до вас не е този, с когото трябва да прекарате живота си, това е ясен сигнал, че нещо не е наред във връзката ви. Или във вашата нагласа и очаквания от тази любов.

Може да се окаже, че имате нужда от преразглеждане на отношенията във връзката и вашите лични чувства. Във всеки случай, не трябва да пренебрегвате тези чувства.

Източник: edna.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via