10 причини защо самотата е полезна

Ние всички искаме да обичаме и да бъдем обичани, а понякога дори сме готови да пожертваме собственото си щастие заради любовта.

Но се оказва, че отношенията могат да бъдат наистина неудобни за личностното израстване и развитие. Докато вашите самотни години могат да се считат за най-продуктивното и освободително време в живота ви.

Ние събрахме 10 причини, поради които всъщност е добре да бъдеш неженен/необвързан и какви ползи можеш да получиш от това.

10. Можете да правите каквото искате

Вкусовете се различават, и тези, които са били във връзка от дълго време, знаят това както никой друг. Какво да хапнете за вечеря, каква музика да слушате, дали да пазарувате или да играете футбол – винаги имате такива малки спорове с партньора си , въпреки че не искате да нараните чувствата им ,

Когато си сам, имаш възможност да правиш каквото си искаш и никой няма да те обвинява за твоя избор. Не е нужно да обмисляте нуждите и вкусовете на другия човек и това е най-добрата свобода, която можете да имате.

9. Не е нужно да жертвате своя комфорт

След тежък работен ден, вероятно нямате интерес да приготвяте здравословна вечеря или да се биете за одеалото през нощта. Вие със сигурност не обичате да носите това стегнато коприненп бельо, които вашият приятел харесва толкова много, всеки ден. Самотните хора са в безопасност от всички тези малки неудобства и това им помага да се чувстват по-удобно.

В действителност, от някои проучвания вече е доказано , че самотата е най-добрият начин да се гарантира спокойна нощна почивка . И, както вероятно знаете, тези, които спят добре, са склонни да имат по-силна имунна система, по-здрави сърца и по-нисък риск от инсулт или диабет.

ОСТАНАЛИТЕ 8 ПРИЧИНИ -ВИЖТЕ ТУК!

Следвайте ни в социалните медии

Вашият коментар