Започнете още днес да правите тази японска маска и ще видите какво ще се случи с кожата ви!

Чудили ли сте се защо японките имат безупречна кожа? Те винаги изглеждат красиви, независимо на каква възраст са.

За японските жени няма значение дали става въпрос за техния тен и за състоянието на кожата им. При тях 50 са новите 30. Японските жени са известни със своята перфектна, млада, розова и блестяща кожа. Ето защо те са моделите на плакатите, когато става въпрос за прекрасна и блестящата азиатска кожа. Въпросът е как те могат да запазят своята порцеланова кожа, дори и в по-късните години?

От векове японките са се възползвали от удивителните свойства на ориза за кожата.

Нанасянето на оризови трици на прах, масло от оризови трици и оризова вода върху кожата ще Ви може да подобрите тена си и също ще Ви помогне да се отървете от тъмните петна. Освен това оризът може да подобри качеството на Вашата диета, поради богатото си антиоксидантно съдържание. Оризът съдържа големи количества линолова киселина и един силен антиоксидант, който има способността да стимулира производството на колаген в кожата. Това е естествено вещество, което може да предпази кожата ви от преждевременно стареене и да предотврати появата на бръчки. Също така, предпазва кожата Ви от повреди, причинени от излагането на силното слънце. Освен това, оризът съдържа големи дози витамин Е и гама оризол, които могат да намалят нивата на холестерола в кръвта и да защитят здравето на сърцето ви.

Много хора обаче не знаят, че оризът има способността да възстановява младежкия външен вид на кожата, което я прави мека и копринена. Ето оризова рецепта за подготовка на маска против бръчки, която ще Ви помогне да се сдобиете с гладка и блестяща кожа.

Необходими съставки:

– 3 супени лъжици ориз
– 1 супена лъжица мед
– 1 супена лъжица мляко

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via