fbpx

ВИЖТЕ ! Калъфи за iPhone водят до тежки изгаряния

5 919

Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфиза iPhone от марката Victoria’s Secret поради риск от нараняване.

Информацията за кампанията е постъпила в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на Европейския съюз RAPEX.

Калъфът съдържа спирт с брокат от блясък и звезди между два пласта от прозрачна пластмаса. При спукване или счупване, съдържанието би могло да изтече и да предизвика зачервяване, възпаление и обриви, коментират от КЗП. По-продължителен контакт с кожата може да доведе и до изгаряне от химикалите. Следва да се има предвид това, че спецификата на ползване на продукта предполага той да бъде в непосредствена близост до лицето и тялото или в джоба на потребителя. Освен това, макар че не е играчка, продуктът е привлекателен и за децата.

Експертите предупреждават клиентите незабавно да спрат употребата на продукта

Компанията обяви мярката, след като са постъпили оплаквания за проблема в световен мащаб. Известен е инцидент с 13-годишно дете, след който се наложило медицинското лечение на няколко изгаряния, най-голямото от които е приблизително 4,5 см. Два месеца по-късно следите са  още видими и не е сигурно дали ще останат трайни белези, казват още от КЗП.

Калъфите са изработени в Китай. Експертите предупреждават клиентите незабавно да спрат употребата на продукта и да се свържат с компанията, която го продава, за да получат обратно парите си. Предупредителната информация и известието за изземването е публикувана на сайта на компанията.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x