fbpx

ВИЖТЕ ! Калъфи за iPhone водят до тежки изгаряния

Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфиза iPhone от марката Victoria’s Secret поради риск от нараняване.

Информацията за кампанията е постъпила в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на Европейския съюз RAPEX.

Калъфът съдържа спирт с брокат от блясък и звезди между два пласта от прозрачна пластмаса. При спукване или счупване, съдържанието би могло да изтече и да предизвика зачервяване, възпаление и обриви, коментират от КЗП. По-продължителен контакт с кожата може да доведе и до изгаряне от химикалите. Следва да се има предвид това, че спецификата на ползване на продукта предполага той да бъде в непосредствена близост до лицето и тялото или в джоба на потребителя. Освен това, макар че не е играчка, продуктът е привлекателен и за децата.

Експертите предупреждават клиентите незабавно да спрат употребата на продукта

Компанията обяви мярката, след като са постъпили оплаквания за проблема в световен мащаб. Известен е инцидент с 13-годишно дете, след който се наложило медицинското лечение на няколко изгаряния, най-голямото от които е приблизително 4,5 см. Два месеца по-късно следите са  още видими и не е сигурно дали ще останат трайни белези, казват още от КЗП.

Калъфите са изработени в Китай. Експертите предупреждават клиентите незабавно да спрат употребата на продукта и да се свържат с компанията, която го продава, за да получат обратно парите си. Предупредителната информация и известието за изземването е публикувана на сайта на компанията.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x