Психологически портрет на човек според позата му за сън

Всеки от нас има своите чудатости. В това число и по време на сън. Например, Чарлз Дикенс спял само с главата на север, а Леонардо Да Винчи спял на всеки 4 часа и 20 минути. Освен това, всеки от нас си има своя любима поза за сън. Забелязали ли сте в какво положение спите най-дълбоко?

Как ви е най-удобно и приятно в леглото по време на сън? Изберете своята поза на спане и вижте какво ще разкрие тя за вас:

1. Поза зародиш

Най-популярната поза за спане – поза зародиш, когато човек лежи настрани, а краката му са сгънати към гърдите. Какво говори тази поза? Експертите казват, че тези хора външно изглеждат много по-строги и уверени, отколкото са всъщност.

Вътрешно този човек крие уязвима душа и крехък вътрешен свят. Те могат да обръщат прекалено внимание на проблемите, на това кой какво е казал и да се тревожат за всяка дреболия. Тези хора са много чувствителни към нещастията на другите. Така, както никой друг друг те разбират чувствата и настроенията на другите.

2. Право настрани

Ако спите настрани, а ръцете и краката ви не са сгънати и лежат равно, то вие предпочитате втората по популярност поза. За какво говори тя?

Изглежда, че тази поза е много “трудна”, но хората, които спят в нея, по правило са гъвкави и са социално адаптирани в живота. Чувстват се комфортно сред много хора, работят добре в екип. Те са добри и отзивчиви и често дори са твърде доверчиви.

3. Настрани с разперени ръце

Тази поза характеризира човек като много привлекателен и открит за общуване. Тези хора са чудесни събеседници и слушатели. Но те често са и мнителни. Най-сложно за човек, спящ в такава позиция е да вземе решение. Той дълго и внимателно ще обмисля всички варианти, докато не избере едно, но твърдо становище.

4. Поза войник

Това е много проста и много разпространена поза, която говори много за характера (освен това, спящия в тази поза може да хърка).

Човек, който спи в такава поза, е много организиран и всичко в живота му е разписано в етапи и по стъпки. Обича реда във всичко, към всеки въпрос подхожда внимателно и го решава с желание. Уважават го заради реда му, но по правило, този човек обикновено е мълчалив и обича да работи самосотятелно.

5. Морска звезда

Ако спите по гръб, разпънали ръце и крака, то преди всичко вие цените приятелството и човешкото общуване.

Хората, които избират тази поза са много добри приятели невероятно внимателни слушатели и верни съпрузи. те ценят човека като най-висше благо и с удоволствие помагат на другите. Тяхната поза казва: “Дай да те прегърна!”

6. В свободно падане

Тази поза изглежда така: спящият лежи по корем, краката са свободно разделечени, ръцете са нагоре или са обгърнали възглавницата, главата е обърната настрани.

Тази поза е на свободния и рискуващ човек. Той е открит, обича партитата, контраста, рискованите ситуации и лесно прави избори в живота. Хората, които избират тази поза, жадуват за власт. Те обичат да командват и контролират.

В същото време, те са много чувствителни към критиките по свой адрес. С такива хора е много лесно и весело на почивка и в приключения, с тях няма да скучаете.

Източник: webmiastoto.com

 

Следвайте ни в социалните медии