fbpx

Проучването показва, че вредни навици, подобряват качеството работа

Обикновено се приема, че лошите навици пречат на изпълнението на служебни задължения и пораждат конфликти на работното място.

Проблемите възникват поради нежеланието на повечето хора да се опитат да ги променят.

Отлагайте днешната работа за утре

Отлагането на дадена задача, проект или срок до последната минута е изключително стресиращо за мнозина, а близо 20% от хората по света предпочитат да оставят изпълнението на служебните задължения за последния момент. Това сочат данните от проучването на Американската психологическа агенция.

Оказва се, че забавянето на задачите има благоприятен ефект върху процеса на работа, а лошият навик стимулира творческото мислене. Отлагащите започват последни изпълнението на задачата, забравили за всички детайли около началото, и по този начин възникнат нови идеи и иновативни решения.

Мърморенето ви прави по-щастливи

Колкото и невероятно да звучи оплакването може да помогне да получите това, което искате на работа. Когато изразявате своето недоволство към хора, които могат да променят настоящата ситуация, вие използвате стратегически подход.

Това споделя професор Робин Колауски, автор на книгата „Сomplaining, teasing, and other annoying behaviors“. Според нея оплакванията по стратегически начин са с умишлена цел, за да доведат до промяна на създадената ситуация и до удовлетворение за мърморещия.

Авторката дава съвет как с този метод да се разрешите проблемите в офиса. Представете пред своя шеф или мениджър даден проблем на работното място. След това кажете, че всичко, което правят за решаването на проблема е ценно, но вие също може да помогнете, стига да изслушат оплакванията ви и да помислят как да ги разрешат. Така определено ще постигнете целта си.

Разсейването е ключът към креативните идеи

Понякога, докато си оправяте леглото или стоите на бюрото, без да вършите нищо, ви хрумва изключително добра идея. Това е така, защото когато ни е скучно, в мозъка се изграждат нови невронни връзки, които помагат да намерим креативни решения на съществуващи проблеми.

До този извод е стигнала Мануш Зомороди, водеща в американското радио WNYC, пише онлайн изданието за култура и развлечения Moneyish. През 2015 г. водещата стартира проект, наречен „Отчаяни и креативни“, в който доказва, че когато човек е зает с рутинни задължения, мозъкът му набелязва различни цели и предлага начини за тяхното решаване.

Проучването показва, че преумората води до отрицателни резултати на работното място и е необходимо човек да изключи съзнанието си от работния процес. Кратка разходка, задължително без мобилен телефон, e полезна на мозъка да се възстанови и да започне да функционира на нови обороти.

Дъвката подобрява дейността на мозъка

Често колегите могат да ви упрекват, че дъвчете дъвка на работното място, но проучвания доказват, че това действие помага да бъдете по-съсредоточени в работата. Британски учени от университета „Нортумбрия“ разкриха пред в. „Гардиън“, че хората с дъвка в уста показват много по-добри резултати на тестовете за интелигентност, отколкото останалите.

Употребата на дъвка подобрява и процесите, свързани с паметта, с около 25%. Самият процес ускорява сърдечната честота, подобрява кръвообращението и осигурява кислород на мозъка. Така че пакетчето дъвки е задължително, когато работите над важен проект или искате да се максимално съсредоточени върху творческите си задачи.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x