През цялото време погрешно сте зареждали мобилния си телефон: Ето защо батерията ви издържа за кратко!

Зареждането на литиево-йонната батерия на смартфона в кратки интервали от време може да подобри нейното времетраене, докато оставянето на телефона да се зарежда до 100 процента е лошо за нея.

Това е резултат от проучване, проведено от Battery University. Изследването предлага начин как да се удължи срока на годност на батерията с помощта на правилни методи за зареждане, което означава, че вашето устройство ще може да издържа повече време в режим на работа.

Начини за правилно зареждане на батерията

1. Не дръжте телефона допълнително на зарядното ако е напълно зареден

Изследването показа, че е лошо оставянето на телефона да се зарежда след като вече е 100% пълен. Оставянето на заредената батерия включена към зарядното предизвиква голям стрес за нея, което допълнително я изтощава.

Изключването на телефона от зарядното устройство след зареждане на батерията е същото като “отпускане на мускулите след тежка тренировка”.

2. Не зареждайте винаги до 100%

Литиево-йонните батерии не трябва през цялото време да бъдат напълно заредени и това определено не е най-добрият вариант за поддържане на батерията.

“По-добре е да не се пълни батерията до край, защото високото напрежение води до стрес за батерията” – се казва в изследването.

По-добре е да се зарежда повече пъти за по-кратко, отколкото наведнъж до края.

3. Редовно зареждайте устройството

Батериите на смартфоните добре реагират на повече случайни заряди през целия ден, отколкото на едно дълго зареждане след изпразването.

От Battery University посочват, че е най-добре да се зарежда батерията всеки път, когато загуби 10 процента от своето времетраене. Но тъй като за мнозина това не е практично, се препоръчва да зареждате мобилния си телефон всеки път, когато имате възможност да го направите.

Така батерията ще трае по-дълго.

4. Устройството трябва да стои на студено

За да функционират оптимално, батериите трябва да избягват прекомерна топлина, а от самият “Apple” съветват да махате калъфа на телефона, ако забележите, че се загрява при зареждане.

“Особено важно е да се избегне излагането на устройството на температури по-високи от 35 градуса по Целзий, които могат да повредят трайно капацитета на батерията”

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x