Пет мобилни приложения за перфектни снимки

Много потребители все по-често използват своите мобилни устройства не само, за да звънят и за да обменят съобщения, но и като средство за правене на професионални снимки и записване на видео.

Това не са просто думи, прилагаме реална статистика.Пет мобилни приложения за перфектни снимки

Анализатори са изчислили, че повечето хора в света, при покупката на мобилна техника, подбират смартфони с добри камери. Защо? Тъй като все по-често тези устройства се използват именно за снимане.

Поради това разработчиците на приложения не стоят на едно място.

Специалисти посочиха кои са 5-те най-добри приложения, които са от полза на хората, когато последните искат да правят качествени снимки на телефона си.

Това не са програми, които са снабдени с филтри за подобряване на снимки. Става дума наистина само за приложения за професионални фотографи.

Едно от тях е Pocket Light Meter. Тази програма е фотоекспонометър. Този инструмент може да е от помощ на фотографа за определяне на експозицията и диафрагмата. Това са важни функции при професионалното снимане. В ръцете на опитен фотограф това приложение може да създаде качествени снимки с правилно подбрана светлина.

Още едно полезна за фотографите приложение е Releases. То е достъпно само за собственици на iPhone.

Друг инструмент е Sun Route. Приложението помага за определяне на положението на слънцето. Това е важен фактор, който е от помощ на фотографите.

GorillaCam е програма с много функции. Отново е само за собственици на iPhone. С това приложение може да се създават таймлапс.

Петицата приключва с калкулатора ГРИП. Тази програма помага чрез разчитане на дълбочината на изображаемото пространство. Тя е необходима за създаването на професионални пейзажи с високо качество.

Следвайте ни в социалните медии