Поли Генова се срина след гафа, който направи на финала на "Гласът на България"

7 809

Тазгодишното издание на „Гласът на България” приключи, но не и отзвука от някои гафове в него.

По време на една от пламенните си и емоционални речи в подкрепа на един от талантите менторът Поли Генова сътвори такъв възмутителен гаф, който за нейно съжаление изобщо не остана незабелязан. И то от кой да е, а от легенди като Нели Рангелова, Марги Хранова, Румяна Коцева, Кичка Бодурова и др., пише в. "ШОУ".

„Боже, Боже!!! Гледам „Гласът на България” и се чудя!... Бионсе, Марая и други, а треньорите не знаят кои са авторите на най-изконните песни на България!!! Ееее, жалко!!! Много въпроси напират в мен!!! Дали знаят и кой е композитор на „Вървят ли двама”... или ще си караме все така??? Браво, Поли! Браво, Генова!!! Обичам ви, но се учете все пак!!!”, написа Нели Рангелова в личния си фейсбук профил, докато финалът на музикалното шоу още бе в разгара си.

Това, с което Поли Генова си навлече гнева на певицата е объркването на името на композитора на песента „Остани” в изпълнение на Паша Христова. Неговото име е не Тончо Русев, както младата певица заяви в ефира на bTV, а Николай Арабаджиев.

Разбира се, под поста ѝ за секунди се изляха десетки коментари – кой от кой по-гневни. Един от тях бе и на колежката ѝ Марги Хранова, която написа: „Нелка, като го чух, не можах да повярвам!”. На сходно мнение се оказа и певицата Румяна Коцева: „Нели, явно не само аз съм реагирала на секундата! И ти си го написала в същото време! Като си некомпетентен в някоя област, поне не се изказвай! Нали така! Придържай се към досегашните си изказвания: „Ти си велик, изключителен, световен, най- най- най-„ и т.н... дежурните думи на журито!” Гневна реакция имаше и от Кичка Бодурова: Гледам „Гласът на България” и истински се радвам на младите. И се чудя на менторите, които на финала вместо да изберат дуетни песни, с които да покажат силата на тези гласове, ги закопаха с евтини шлагерчета, където те не можеха силно да се изявят. И това е последната тяхна изява! Успех! P.S. И, между другото, музиката на песента „Остани” на Паша не е на Тончо Русев, както бе представена, а на Николай Арабаджиев – все пак обидно е. Аз пях тази песен, когато се явих на „Златният Орфей” като студентка в консерваторията. Браво, Ниа!”

„Най-тъпото е менторът да не знае на кого е песента!!!! Говоря за великата Паша Христова!! Но иначе са Куул!!”, допълни още и Рангелова.

Композиторът Николай Арабаджиев загива заедно с Паша Христова в жестоката самолетна катастрофа през 1971 г. Песента „Остани” е записана година по-рано. А малко след финала на „Гласът на България” самата Поли Генова, явно усетила, че ще стане страшен скандал, побърза да се извини публично в своя фейсбук профил за сътворения гаф: „Остани” (1971 г.) - музика - Николай Арабаджиев, текст - Димитър Василев. Благодаря на авторите на песента и се надявам да ми простите грешката с объркването на името на композитора. Благодаря ви за подкрепата! Благодаря ти, Виктория!”

Близки до младата певица издават, че тази реакция в мрежата буквално я е съсипала след голямата емоция, която тя вложи за своята кандидатка за победата – Виктория Динкова.

Може да харесате и