fbpx

Полезни таблици – съотношения между височина и тегло

Хората, които постоянно мислят за отслабване, често забравят за този фактор: двама души с едно и също тегло могат да изглеждат съвсем различно.

Това е така заради различната височина, физика, дебелината на слоя на подкожна мазнина. Така и физическата форма е различна!

За да познаете идеалното тегло за вашия ръст, трябва да направите определени изчисления: има няколко начина. Благодарение на тях ще можете да изчислите идеалното тегло за себе си като професионален диетолог!

Не забравяйте, че ако вече сте достигнали идеалния резултат, но нещо не ви харесва във фигурата, то не си струва да намалите теглото си. По-добре е да практикувате спор, за да коригирате проблемните области.

Как да разберете идеалното си тегло

Индексът на телесната маса Кетле
Индексът на телесната маса тегло Кетле определя степента на затлъстяване, ако има такава, и свързаните с него рискове за здравето. Формулата за изчисляване е много проста! Разделете телесното тегло с височината в метри на квадрат.

Например височината ви е 1,68 м; тегло – 58 кг; възраст – 28 години. Така получаваме следното: 58: 2.82 = 20.55. Както може да се види от таблицата с резултатите, този резултат е нормален и няма риск за здравето. Нормата на индекса за мъжете е 19-25. За жени – 19-24.

ВИЖТЕ ТАБЛИЦИТЕ ТУК!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x