Опит за продажба на дете във Варна

Районната прокуратура във Варна се самосезира след публикация за баща, опитал да продаде 9-годишното си дете, съобщиха от институцията.

На 5 март информационна агенция „Черно море“ е публикувала информация, подадена от отдела за закрила на детето във Варна, за баща, който се опитал да продаде 9-годишното си дете.

За изясняване на случая и обстоятелствата около него е назначена проверка за евентуално извършено престъпление против младежта от раздел II на Наказателния кодекс.

„По два или три сигнала месечно за случаи на насилие над деца се получават в отдел „Закрила на детето“, каза Анна Конукова, ръководител на отдела към Дирекция „Социално подпомагане“. „Не всички сигнали се потвърждават. Най-често това се наблюдава при родители, които са в период на раздяла или развод.

Децата често биват използвани, което е много пагубно за тях. В отдела е получен сигнал за майка с 6 деца, жертви на домашно насилие. Бащата бил решил да продаде най-голямото дете, което е на 9 години“, каза още специалистът.

По нейни думи най-често детето се манипулира от този родител, при когото живее в момента. Родителите трябва да отстояват една позиция и то тази, която е постановил съдът. Понякога инцидентите стават, без да е имало сигнали за това предварително”, се посочва във въпросната публикация.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via