Как ще реагира тялото ви, ако спрете да носите сутиен?

Повечето жени носят сутиени по физиологични и естетически причини. Те подчертават красотата на женските гърди, а в тях бюстът изглежда привлекателен.

Но има някои неочаквани предимства да не носите сутиен, предлагаме ви да се запознаете с някои от тях.

1. Подобряване на гърдите

Липсата на сутиен не води до увиснали гърди. Многогодишното френско проучване е доказало, че повечето сутиени пораждат обратен ефект, поради което гърдите губят своята форма с течение на времето. Проучването показа, че носенето на сутиен отслабва мускулите на гърдите. От това следва, че ако искате да запазите красив бюст, тогава се опитайте да носите сутиен по-рядко, ако имате такава възможност.

2. Здравословен сън

Повечето жени знаят, че преди лягане сутиенът се препоръчва да се свали. Смята се, че носенето на сутиен по време на сън е причината за рак на гърдата, въпреки че това е сериозна последица е изключително малко вероятно и никога не е било доказано. Въпреки това, лекарите предупреждават, че трябва да си лягате без сутиен, защото причинява дискомфорт и нарушения на съня.

3. Подобряване на кръвообращението

Честото носене на тесни дрехи, особено сутиени, може да помогне за забавяне на циркулацията на кръвта. В бъдеще това може да доведе до сърдечно-съдови заболявания.

ЕТО И ОСТАНАЛИТЕ ПРОМЕНИ, КОИТО ЩЕ НАСТЪПЯТ В ТЯЛОТО ВИ АКО СПРЕТЕ ДА НОСИТЕ СУТИЕН!

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via