Дивна ще се размине с акт и глоба за катастрофата с Кристин?!

Певицата Дивна, която причини тежката катастрофа, при която пострада приятелката ѝ Кристин Илиева, е на път да се отърве само с акт и глоба за инцидента, пише жълтият вестник “България днес”, позовавайки се на свои източници, запознати със случая.

По закон, за подобен инцидент на пътя, при който има сериозно пострадал, наказанието е до три години затвор. В случая с Дивна обаче, изглежда няма подобна опасност, обясняват запознати пред изданието.

Нещо повече — делото, което започва другата седмица в град Левски, почти сигурно ще бъде прекратено. Така единственият вариант на държавата да потърси възмездие от певицата е съставяне на акт от КАТ. Освен сериозна парична глоба, в случаи като този на виновния шофьор се отнема и книжката за няколко месеца.

Инцидентът със звездата стана на 12 март миналата година близо до плевенското село Българене. Дивна и моделът Кристин, пътуваха от Русе за София. Според информацията, публикувана от МВР, на прав път певицата тръгва с висока скорост да изпреварва друга кола. Внезапно насреща се задава камион. За да избегне сблъсъка, Дивна завърта волана в опит да се прибере в своята лента. Заради изключително високата скорост автомобилът поднася, излиза от пътя и се забива в мантинела. При зловещия удар певицата се отървава само с уплаха.

Приятелката ѝ Кристин обаче, няма такъв късмет. При сблъсъка десният ѝ крак е премазан. В следващите месеци моделът претърпя над десет операции, като при една от тях тя разви тежка костна инфекция и животът ѝ висеше на косъм.

В крайна сметка лекари в Турция спасиха крака на Кристин и тя проходи отново. “Лечението струва сериозна сума пари, събрана от дарения”, написа преди време във Facebook моделът.

Докато лекарите се бореха за крака на Кристин, прокуратурата в град Левски започна разследване срещу Дивна. Направената експертиза доказа, че певицата е карала със 124 км/ч при ограничение 90 км/ч. В края на ноември миналата година беше внесен и обвинителният акт, а самото дело беше насрочено за другата седмица.

Междувременно Дивна поиска официално прошка от ранената Кристин и дори ѝ посвети песен, а след това двете многократно показаха, че инцидентът е зад гърба им и всичко е простено. Пострадалата благородно обяви, че е простила на своята приятелка и отношенията им отново са топли и сърдечни.

Оказва се, че сдобряването между двете се е отразило и на делото. Преди няколко седмици Кристин е изпратила молба до съда, в която настоява делото за катастрофата да бъде прекратено.

По закон желанието на пострадалата задължително трябва да бъде прието от съда и обвинението свалено.

“Краят на делото не освобождава от отговорност прокуратурата да изпрати материалите за катастрофата до КАТ. Пътните полицаи от своя страна са длъжни да съставят акт на певицата, с глоба и отнемане на книжката”, обясни адвокат с опит в подобни дела пред “България днес”.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via