Как да стегнете отпуснатите клепачи?

В грижата за кожата на лицето трябва да знаем, че всяка част от него се нуждае от нашето специално внимание. Натовареното ежедневие, неправилната диета, напредването на възрастта, са причина да губим част от блясъка си. Един от най-честите проблеми, с които се сблъскват повечето жени е отпускането на горния клепач.

Скъпоструващата козметика и поставянето на Botox могат да помогнат в това да възстановим донякъде отворения си поглед. Но тези средства не са достъпни за всеки. За щастие има редица натурални грижи, които могат да ни помогнат да подобрим състоянието на горния клепач и днес споделяме някои от тях.

Краставица

Краставицата е чудесен естествен лек при подпухнали клепачи и уморени очи. Но свежият зеленчук може да помогне и за стягането на околоочния контур. Вечер или сутрин поставете върху клепачите по едно резенче краставица и оставете да действа в рамките на 15-20 минути. След това ако е необходимо изплакнете с хладка вода.

Чаени торбички

Лайката е една от най-добрите билки за красотата и здравето на кожата. Запарете две чаени торбички с лайка и ги поставете в хладилник, за да се охладят. След това ги сложете върху клепачите си за около 20 минути. Правете тази грижа всеки ден и само след няколко седмици ще забележите положителните резултати.

Гел от алое вера

Алое вера е една от най-добрите натурални грижи за кожата. Гелът има способността да подхранва в дълбочина кожата и да забавя нейното стареене. Прилагайте от него върху клепачите си в чист вид или го комбинирайте с малко кисело мляко и пасирана краставица.

Легнете и нанесете внимателно върху горните клепачи от получената паста. След 20 минути изплакнете с хладка вода.

Яйчен белтък

Белтъкът има доказано стягащо кожата действие и е ефективно натурално средство при увиснали клепачи. Върху почистена кожа нанесете малко количество белтък. След като засъхне може да го изплакнете. Тази грижа повдига клепача и намалява подпухналостта.

Грозде

Гроздето съдържа ресвератрол в голямо количество и поради това е много ефективно за третирането на отпуснатата кожа. Хапвайте по-често грозде и нанасяйте върху клепачите си пресен гроздов сок или пасирайте няколко зърна и ги приложете като паста. Това ще забави стареенето и ще направи кожата ви в тези области на лицето по-свежа и стегната.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via