fbpx

Йорго призна за сексуални контакти с дъщеря си

38-годишният Йорго Колев застана пред Русенския съд

Мъж отива на съд за системно изнасилване на непълнолетната си дъщеря, предаде БГНЕС.

38-годишният Йорго Колев днес бе докаран в съдебната зала, за да отговаря за действията си, извършвани в продължение на година и четири месеца. По време на престъплението му дъщеря му е била едва 14-годишна. Тъй като става дума за особено тежък случай, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Сигналът е подаден от майката Десислава Малчева, която живее с Йорго на семейни начала в град Мартен. Двамата имат още две по-малки деца – момчета. Жената е работила в чужбина, като периодично се е връщала у дома. Мъжът й, който е от български етнос, с основно образование, е работел като работник в кооперация. Те не са имали собствена къща, а са живеели под наем. Докато Десислава е била зад граница, Йорго започнал да посяга на дъщеря си. Според обвинителния акт на Окръжна прокуратура-Русе, той е изнасилвал момичето от октомври 2015 г. до 20 януари 2017 г., когато е арестуван.

При едно от завръщанията си вкъщи, майката е хванала на местопрестъплението мъжа си. След няколко дена притеснения какво да прави е подала жалба в полицията. Йорго е признал, че е имал сексуални контакти с дъщеря си, но е твърдял, че са били по взаимно съгласие. Според прокуратурата непълнолетното момиче е било изнасилено 42 пъти, а по думите на майката се е случвало по няколко пъти в месеца. Потърпевшата не се яви в съда, тъй като е настанена в Кризисен център за жертви на домашно насилие.

Двамата й по-малки братя също се намират в момента в социална институция. След случилото се наемодателят е изгонил семейството от Мартен и децата са били взети от социалните. Пред съда майката заяви, че иска бащата да бъде осъден и да влезе в затвора, а дъщеря й да получи някакво обезщетение. От прокуратурата обаче настояха Десислава да не представлява дъщеря си в съдебния процес, а да бъде назначен особен представител, който да може да защити правата на момичето компетентно.

Още повече, че майката не успя да отговори адекватно на въпросите какво образование има, на какъв адрес живее в момента – по думите й „в барака край старата телевизионна кула“, нито пък има документ, че дъщеря й отказва да присъства на делото. Предстои да се реши дали делото ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Източник: БГНЕС

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x