fbpx

Изучи тези 6 правила и ще спечелиш!

441

Изучи тези 6 правила и ще спечелиш…

1. Правото на огледалото

Хората около мен са мои огледала. Те отразяват аспекти на собствената ми личност, които често не осъзнавам. Например, ако някой е груб за мен, това означава, че аз самият вътрешно съм готов да нагрубя. Така че, няма на кого да се обиждам.

2. Правото на избор.

Разбирам и осъзнавам, че всичко, което се случва в живота ми, е резултат от моя собствен избор, въз основа на моите чувства и усещания. Така че, няма към кого да имам претенции. Авторът на своята съдба съм аз самият.

3. Правото на отговорност.

Готов съм да поема отговорност за избора си и да се откажа от всякакви самооправдания – те са безполезни.

4. Правото на грешка.

Осъзнавам погрешността на своите мнения и съждения. Привързаността към чувството за собствена правота рано или късно водят до лична катастрофа. Който свято вярва в своя образ на света, той не вижда реалния свят.

5. Съответствие.

Имам точно това, и точно толкова, на колкото аз съответствам, ни повече, ни по-малко, независимо дали става дума за взаимоотношения, длъжност или пари. Така че, всичките ми претенции са безсмислени. За това пък, когато променям отношението си към случващото се – променят се и обстоятелствата.

6. Правото на присъствие – “Тук и сега”.

Минало няма, защото вече него го няма. Няма бъдеще, защото все още го няма. Привързаността към миналото води до депресии, безпокойството за бъдещето поражда тревога. Докато съм жив, имам повод на какво да се радвам.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...