Из Скалистите планини с влак, но не какъв да е (ВИДЕО)

Rocky Mountaineer е приключение сам по себе си, а пътуването с него – вълшебно

Надали има по-канадско угощение от това с прясна сьомга в разгара на пролетта. Особено когато се случва сред зашеметяващата природа на Скалистите планини, но гарнирана с петзвездно обслужване. Комбинацията от сребърни прибори и нестихващи, бурни водопади не е плод на въображението, а реалност. Случва се с Rocky Mountaineer: влакът-мечта.

Пътуването из Скалистите планини с него е комбинация от приключение и глезене, което надхвърля представите за такъв тип екскурзия. Гостите са разделени в две класи – Златна и Сребърна. Купетата са организирани така, че

думата дискомфорт не се споменава дори на ухо.

Същото важи и за общите помещения, оборудвани с удобни столове, които дават възможност на краката, гърба и врата да забравят, че пътувате с влак. Освен това разполагат с механизми, които позволяват завъртане на 180 градуса – за да бъде общуването с новите ви приятели пълноценно.

Rocky Mountaineer разполага с огромни панорамни прозорци, от които можете да видите цялата флора и фауна на Скалистите планини, в това число мечки, които ловят сьомга.

Най-голямата му гордост обаче е кухнята. Ястията са дело на двама френски майстори готвачи – Жан Пиер Герин и Фредерик Кутон. Те пренасят опита, който са натрупали в ресторанти със звезди Мишлен, в кухнята на Rocky Mountaineer, за да създадат

меню, което отразява богатството на вкусове и аромати на Тихоокеанския Северозапад и Западна Канада.

Те използват местни продукти и подправки и, разбира се, първокачествена сьомга. Гарнират всичко това с най-добрите канадски вина.

Блюдата се сервират на маси с бели покривки, със сребърни прибори и винаги свежи цветя.

Сервитьорите са еднакво компетентни за ястията, които поднасят, и за местата, през които минавате. Професионален гид просто не ви е нужен.

Всичко това прави пътуването с Rocky Mountaineer едно от най-желаните пътешествия из Северна Америка. Пролетта е най-живописното време за такава екскурзия, защото през април природата се събужда,

животните стават по-активни, топенето на снеговете пълни реките и водопадите.

Ако пък искате да се наслаждавате на поляни с диви цветя, пътувайте през юли-август. През септември сьомгата хвърля хайвера си, което привлича мечките и грабливите птици. Всъщност, което и време от годината да изберете, няма да съжалявате. Природата ще се погрижи да не скучаете, а обслужващият персонал – да не ви липсва нищо.

Вижте сами.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via