fbpx

За три часа от Ню Йорк до Лондон със свръхзвуковия авиолайнер Baby Boom

Амбициозният проект ще замести добрия стар Concorde.

Времето, прекарано във въздуха по време на международните полети, може да бъде меко казано отчайващо. Става въпрос за часове, които преминават в неестествени телесни позиции под звуците на ревящи деца и бръмчащи самолетни двигатели. Независимо колко добре се приготвяме духом преди пътуването, малцина са в състояние да постигнат пълен дзен.

1

Изглежда обаче, че има надежда и тя се нарича Baby Boom. Това е прототип на очаквания през 2020-а година (трай, бабо, за хубост!) нов свръхзвуков пътнически авиолайнер. Зад амбициозния проект стои не кой да е друг, а самият сър Ричард Чарлз Никълъс Брансън. Или накратко, Ричард Брансън, основателят на Virgin.

Baby Boom е резултат от общите усилия на Брансън и Boom Technology. Двуместният прототип на иначе 40-седалковия авиолайнер е проектиран да се справя там, където добрият стар Concorde, спрян през 2003-а, се провали. Очаква се да развива над 2 маха скорост и да взима разстоянието Ню Йорк – Лондон за по-малко от 3 часа и половина.

2

Като почитател на космическите нововъведения и високоскоростните търговски полети, британският бизнесмен е горд собственик на авиокомпанията Virgin Atlantic и компанията за космически полети Virgin Galactic: просто два от всички 400 бизнес проекта под крилото на корпорацията Virgin Group.

3

Ако всичко мине по план, цените на билетите на новия авиолайнер най-вероятно ще стигнат до 5,000 долара за пасажер, което най-вероятно ще го направи предпочитан избор при бизнес полетите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x