fbpx

За три часа от Ню Йорк до Лондон със свръхзвуковия авиолайнер Baby Boom

1 439

Амбициозният проект ще замести добрия стар Concorde.

Времето, прекарано във въздуха по време на международните полети, може да бъде меко казано отчайващо. Става въпрос за часове, които преминават в неестествени телесни позиции под звуците на ревящи деца и бръмчащи самолетни двигатели. Независимо колко добре се приготвяме духом преди пътуването, малцина са в състояние да постигнат пълен дзен.

1

Изглежда обаче, че има надежда и тя се нарича Baby Boom. Това е прототип на очаквания през 2020-а година (трай, бабо, за хубост!) нов свръхзвуков пътнически авиолайнер. Зад амбициозния проект стои не кой да е друг, а самият сър Ричард Чарлз Никълъс Брансън. Или накратко, Ричард Брансън, основателят на Virgin.

Baby Boom е резултат от общите усилия на Брансън и Boom Technology. Двуместният прототип на иначе 40-седалковия авиолайнер е проектиран да се справя там, където добрият стар Concorde, спрян през 2003-а, се провали. Очаква се да развива над 2 маха скорост и да взима разстоянието Ню Йорк – Лондон за по-малко от 3 часа и половина.

2

Като почитател на космическите нововъведения и високоскоростните търговски полети, британският бизнесмен е горд собственик на авиокомпанията Virgin Atlantic и компанията за космически полети Virgin Galactic: просто два от всички 400 бизнес проекта под крилото на корпорацията Virgin Group.

3

Ако всичко мине по план, цените на билетите на новия авиолайнер най-вероятно ще стигнат до 5,000 долара за пасажер, което най-вероятно ще го направи предпочитан избор при бизнес полетите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори