Искат спиране на помощите на безработни с висок стандарт на живот (Видео)

Да се спират помощите на трайно безработните, които демонстрират сериозен стандарт на живот, предлага ВМРО чрез промени в Закона за социалното подпомагане.

Това ще се установява чрез ежегодна проверка от експерти на Агенцията за социално подпомагане. Самото подпомагане пък да бъде обвързано с повишаване на квалификацията и образованието.

Целта на предложените от ВМРО промени в закона е да се спре източването на средства от социалните фондове.

Видеото може да гледате тук.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ “Обединени патриоти”, ВМРО: Една от основните теми на патриотичните формации през последните години е проблема за социалния паразитизъм. Имаме една огромна маса от хора, които получават плащания през Закона за социално подпомагане, достатъчни да живеят, да се отучат от труд и да очакват държавата да издържа и тях, и тяхното потомство, без всякакви условия.

От ВМРО обясниха, че чрез промените в закона за първи път ще се дефинира понятието „недобросъвестно получени средства“ под формата на социални помощи и дадоха пример.

Александър Сиди, депутат от ПГ “Обединени патриоти”, ВМРО: Изключително сериозните сватби с по 200, 300, 500 човека, които не съответстват на това, че човекът, който ги вдига, всъщност получава социална помощ и това са единствените му доказуеми доходи. Помним и случая с тези, които бяха с луксозните автомобили, а в същото време бяха с ТЕЛК-ови решения и т.н.

От ВМРО предлагат помощите за трайно безработни да се обвържат със задължително повишаване на професионалната квалификация и на грамотността. Оценяването ще правят експерти на Агенцията за социално подпомагане, а критериите ще се определят от Министерството на труда.

Следвайте ни в социалните медии