Има ли странични ефекти от слънцезащитните продукти?

Нанасяме слънцезащитен продукт на лицето, ръцете и другите части на тялото, които ежедневно са изложени на слънчеви лъчи.

Знаем, че трябва да използваме тези продукти непосредствено преди да излезем от вкъщи.

Важно е да имаме предвид, че в големи количества всичко може да бъде вредно по един или друг начин, включително и слънцезащитният продукт.

Тези продукти като цяло нямат никакви странични ефекти и е необходимо да се използват, преди да се покажем на слънце. Основната им функция е да предпазват кожата от вредните ефекти на UVA и UVB лъчите.

Има ли странични ефекти от слънцезащитните продукти?Въпреки това, ако сме склонни към развитие на акне или сме алергични към една или друга съставка, посочена на етикета, тогава прекомерната употреба на конкретния продукт може да доведе до поява на акне.

Ако имаме чувствителна кожа, необходимо е да изберем слънцезащитен крем след консултация с дерматолог.

Ефективността на слънцезащитните продукти зависи от състава и трайността на съединенията в него. Ако не сме алергични към никое козметично съединение, тогава можем да използваме слънцезащитен продукт с фактор 30 или по-висок.

Някои слънцезащитни продукти може да оставят усещането за сухота по лицето и ръцете. Причината за това е, че някои от тях съдържат и изсушаващи агенти.

За да поддържаме кожата си хидратирана, е препоръчително да нанесем слой овлажнител преди слънцезащитния продукт.

Тъй като тези продукти предпазват от UV лъчите, може да попречат на синтезирането на витамин D. Това може да е една от причините да страдаме от дефицит на този витамин.

За да се предпазим от този ефект, е препоръчително да консумираме храни, богати на желязо, или да приемаме витамин D под формата на хранителни добавки.

Освен изброените, нанасянето на слънцезащитни продукти няма сериозни последици.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via