fbpx

Google Chrome пусна една от най-добрите си функции!

1 500

Google най-накрая предостави на потребителите си един отдавна закъснял подарък – способността да сърфират в интернет на тишина, пише Profit.bg.

Това стана факт благодарение на нова функция на Google Chrome, която ще заглушава дразнещите видеа, които се стартират автоматично.

Този ъпдейт, който е част от Google Chrome 66, бе пуснат вчера и е наличен както за декстоп, така и за браузъра през мобилни устройства.

С новата функция потребителите вече няма да се налага собственоръчно да спират звука на видеата от различните сайтове, които се стартират автоматично.

Вместо това, Chrome ще блокира напълно възпроизвеждането на видеа (видеата, които трябва да стартират автоматично без звук, ще продължат да бъдат възпроизвеждани).

Единственото изключение ще бъдат сайтове, където вие „преди това сте проявили интерес към медията на съответния сайт.“ Така че очаквайте видеата на сайтове, като YouTube, където вероятно сте гледали доста клипове, да продължат да текат както и преди.

Новата функция важи и за сърфирането през мобилни устройства (освен ако нямате сайт запазен на вашия хоум скрийн), което е хубаво, защото през мобилния браузър е доста по-трудно да бъде намерено и заглушено едно видео на сайт.

Така че вече можете да сърфирате спокойно с увеличен звук на вашия компютър или мобилно устройство – Chrome се грижи за вашата тишина.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x