fbpx

Пияната Габриела е помолила майка си да поеме вината ѝ

„Глупост, грешка. Отказах да поема отговорността за постъпките ѝ, аз съм отговорен родител. Тя трябва да се учи да отговаря за това, което прави“, това каза майката на Габриела Медарова пред вратата на съдебната зала, в която бе взето решение дъщеря ѝ да бъде пусната под парична гаранция от 20 000 лева.

Така председателят на съдебния състав Теофана Спасова не уважи искането на прокурор Таня Георчева за постоянно задържане на Габриела в ареста, съобщи trafficnews.bg.

И двамата родители на Габриела бяха категорични, че поведението на дъщеря им е младежка глупост и че тя е добро дете и не пие.

Изказването на майката беше по повод данните, които бяха изнесени по време на заседанието, а именно, че непосредствено след инцидента Габриела се е обадила на майка си и я е помолила да поеме отговорността, като каже, че тя е карала. Габриела се обадила на майка си и я помолила веднага да дойде на мястото на инцидента и да лъжесвидетелства, че тя е причинила катастрофата.

Полицаят, който първи е имал контакт с обвиняемата Габриела – Петър Абрашев, се обадил на майката и тя му разказала за целия разговор. Опитът за прикриване на престъпление обаче е приет за неформален разговор от съда и не беше взет под предвид по време на днешното заседание, на което Прокуратурата поиска Габриела да остане в ареста за постоянно, но искането не беше уважено.

Наблюдаващият прокурор Таня Георчева пък съобщи, че ще прецени дали да протестира в законоустановения 3-дневен срок.

И бащата и майката на Габриела, нейното гадже Пламен Николов и още приятели на момичето дойдоха в съда, за да подкрепят Габриела. След като стана ясен размерът на гаранцията, родителите посочиха, че имат парите. Адвокатът на Габриела Орлин Търновалийски не даде конкретен отговор на въпроса дали ще обжалва размера на гаранцията. Той обясни, че първо ще го обсъди с родителите, но пък и посочи, че ако зависи от него ще обжалва.

Самата Габриела каза, че съжалява за извършеното.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x