Ето как да изглеждаме визуално по-вталени

Освен хубаво настроение, любовно опиянение и сенна хрема, пролетта носи и отдавна загубената някъде между катовете зимни дрехи и вълнените шалове човешка суета.

Цъфнат ли дърветата, всички като че ли дружно се събуждаме от зимен сън, и първата ни работа е да се огледаме пред огледалото с мислите за това, което бихме искали да подобрим.

Хубавата новина е, че освен важните физически упражнения и съобразения хранителен режим, съществуват и няколко на пръв поглед лесни за изпълнение трикове, които ще ни направят да изглеждаме по-слаби чисто визуално.

Запознайте се с тях сега:

1. Избягвайте едрите принтове и шарки

Ярките и светли шарки по дрехите на практика превръщат всичко, върху което са поставени в рекламен билборд. Огромен. Затова се придържайте към по-едноцветни дрехи, чиито цветове отиват на цвета на кожата ви.

Горещо ви съветваме и да избягвате по-лъскавите и нестандартни материи: те имат способността да подчертават всички извивки, а ние не искаме това, нали?

2. Купувайте си дрехи ваш размер

Това на първо четене звучи доста безсмислено, но не можете да си представите колко много хора си купуват дрехи с по-малък номер, за да ги „стимулират”, или прекалено големи, защото „прикриват”. Резултатите са потресаващи: започвате да изглеждате или като пренадут балон, който ще се пръсне всеки момент, или като торбест чувал.

Вижте, в момента вие сте това, което сте и вместо да го криете, направете го да изглежда възможно най-добре.

3. Никога, ама никога, не носете ? панталони

Това наистина е вярно. Подрязаните панталони правят краката ви да изглеждат визуално по-къси, а самите вас – ниски и набити, като премахват илюзията за издължен, строен силует.

Така че, да, последната колекция на модната марка на Кейт Мос може и да изглежда шеметно, но това определено не е вашата тенденция, докато не успеете да свалите тези няколко килца.

4. Никакви стеснени по глезените дънки!

Сигурни сме, че сте попадали на една доста фрапираща гледка: по-едрички млади момичета, обути в дънки, тип пура или (недай си, Боже!) тип шалвари с ниска талия, над ръбчето на която просто се разлива една вълна от плът.

Да, те може и да са доволни, че спазват модните приумици, но гледката е нещо много повече от неестетична, дори отблъскваща. Съветваме ви да забравите за всички стеснени към глезените панталони и за тези от ластични материи. Те правят ханша визуално много по-голям.

По-свободните прави модели джинси ще ви направят визуално много по-стройни.

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via