Ето как да ходим по леда, за да не паднем

Макар че астрономическата зима все още не е настъпила, вече на няколко пъти се прояви истински. Голяма част от България попадна в леден капан днес сутринта заради дъжда и минусовите температури.

Заради заледените улици и тротоари в София спешният травматологичен кабинет в “Пирогов” се препълни. До 13:00 часа през травматологията в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” са преминали 70 души, 20 от които остават за лечение в болницата, пише Novini.bg.

До 12.00 часа са станали около 10 катастрофи и около 60 улични травми в София, съобщиха от Спешна помощ.

За да не падате по леда, спазвайте едно просто правило – ходете като пингвин. Това означава да се приведете леко напред, докато правите крачка, така че центърът на тежестта да падне върху предния крак. Важно е и да правите малки крачки. По този начин между крака и земята се образува прав ъгъл, като така възможността за подхлъзване намалява драстично. При нормално ходене между предния крак и земята се образува тъп ъгъл, което улеснява подхлъзването напред. Пингвините са овладели до съвършенство начина за най-сигурно ходене по лед и затова се подхлъзват много рядко.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via