fbpx

Бареков прави нова партия, 200 хиляди гласуват за името на политическия проект

ПП „България без цензура“ ще прекрати дейността си, но нейните основатели и симпатизантите на Николай Бареков ще основат нов политически проект в събота, 7-и януари. Неговото име ще бъде окончателно избрано на Учредителния конгрес, защото близо 200 хиляди българи вече една седмица гласуват в интернет какво да бъде името на новата партия. Сред фаворитите до момента изпъкват „Презареждане България“, „Българско Възраждане“, „Ново начало“ и стотици нови предложения, пише „24 часа“.

Очаква се Бареков да бъде избран за лидер на новата формация и той ще приеме, макар и временно, този пост. В директен ефир вчера в програма „Хоризонт“ на БНР евродепутатът заяви, че престоят му в политиката е временен и не е на всяка цена. Като основни опоненти на новия си проект той посочва политическото статукво и партиите, които го олицетворяват.

Едно от новите лица в новосъздадената формация ще бъде дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов, брат на известния телевизионен комик и имитатор на Бойко Борисов Ненчо Балабанов. Единият от зам.-председателите на новата партия ще бъде номиниран и избран от българите, живеещи в чужбина. В най-скоро време се очаква новата партия на Николай Бареков да има структури в Лондон и Чикаго.

Преди конгреса ще се състои конференция на тема „Европейски аспекти в борбата с корупцията“. На нея ще говорят двама премиери, известни със своята антимафиотска политика – бившият премиер на Сърбия Зоран Живкович, който през 2003 г. се прочу с операция „Сабя“, в която арестува стотици мафиоти след убийството на Зоран Джинджич, и Ренета Инджова, служебен премиер на България (1994-1995 г.), която проведе първата битка с мафията на прехода

Самият Николай Бареков поставя като основни акценти в идеологията на новата партия победата над корупцията и рестарта на политическата система.“Стига сме се борили с корупцията, време е да я победим“, заяви Николай Бареков в профила си във Фейсбук.

Той определя себе си като единствения доказано чист политик, който никога не е участвал във властта и не е влизал в корупционни сделки.

В събота Бареков ще предложи на своите симпатизанти, по подобие на най-древния демократичен документ от Средновековието „Магна харта“, да приемат „Малка Харта“, която да гарантира правата на гражданите и малкия бизнес.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x