Бареков прави нова партия, 200 хиляди гласуват за името на политическия проект

ПП “България без цензура” ще прекрати дейността си, но нейните основатели и симпатизантите на Николай Бареков ще основат нов политически проект в събота, 7-и януари. Неговото име ще бъде окончателно избрано на Учредителния конгрес, защото близо 200 хиляди българи вече една седмица гласуват в интернет какво да бъде името на новата партия. Сред фаворитите до момента изпъкват “Презареждане България”, “Българско Възраждане”, “Ново начало” и стотици нови предложения, пише “24 часа”.

Очаква се Бареков да бъде избран за лидер на новата формация и той ще приеме, макар и временно, този пост. В директен ефир вчера в програма “Хоризонт” на БНР евродепутатът заяви, че престоят му в политиката е временен и не е на всяка цена. Като основни опоненти на новия си проект той посочва политическото статукво и партиите, които го олицетворяват.

Едно от новите лица в новосъздадената формация ще бъде дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов, брат на известния телевизионен комик и имитатор на Бойко Борисов Ненчо Балабанов. Единият от зам.-председателите на новата партия ще бъде номиниран и избран от българите, живеещи в чужбина. В най-скоро време се очаква новата партия на Николай Бареков да има структури в Лондон и Чикаго.

Преди конгреса ще се състои конференция на тема “Европейски аспекти в борбата с корупцията”. На нея ще говорят двама премиери, известни със своята антимафиотска политика – бившият премиер на Сърбия Зоран Живкович, който през 2003 г. се прочу с операция “Сабя”, в която арестува стотици мафиоти след убийството на Зоран Джинджич, и Ренета Инджова, служебен премиер на България (1994-1995 г.), която проведе първата битка с мафията на прехода

Самият Николай Бареков поставя като основни акценти в идеологията на новата партия победата над корупцията и рестарта на политическата система.”Стига сме се борили с корупцията, време е да я победим”, заяви Николай Бареков в профила си във Фейсбук.

Той определя себе си като единствения доказано чист политик, който никога не е участвал във властта и не е влизал в корупционни сделки.

В събота Бареков ще предложи на своите симпатизанти, по подобие на най-древния демократичен документ от Средновековието “Магна харта”, да приемат “Малка Харта”, която да гарантира правата на гражданите и малкия бизнес.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via