Аспиринът с ефект като Виагра

Скорошно изследване, установи, че популярните обезболяващи таблетки могат значително да подобрят любовния живот.

Резултатите от проучването на уролози в южната ни съседка показват, че осем от всеки десет мъже, които ежедневно приемат аспирин в продължение на шест седмици, са имали задоволителен сексуален контакт с партньорката си.

Изследването, проведено от Истанбулския университет “Медипол” в Турция, открива ефекта, който оказва приемът на ниски дози аспирин. Контролната група е приемала по 100 mg от лекарството или приблизителното количество, предписано на пациенти с риск от инфаркт и инсулт.

Близо 200 мъже на възраст между 18 и 76 години с еректилна дисфункция са приемали аспирин или плацебо таблетки веднъж дневно в продължение на шест седмици. Преди и след изпитателния период те попълват анкети, включващи два въпроса:

Успяхте ли да проникнете във вагината на партньорката си?

Ерекцията ви трая ли достатъчно дълго, за да проведете пълноценен сексуален акт?

В началото с “да” на първия въпрос отговарят 51,3%, а на втория 31,6%. Шест седмици по-късно разликата е драстична. От контролната група, приемаща аспирин, положителните отговори съответно на двата въпроса са дали 88,3% и 78,3%.

При плацебо групата също се забелязва разлика, но по думите на изследователите тя е статистически незначителна, тъй като пациентите в нея са едва 64. Все пак утвърдително на първия въпрос отговарят 59,3%, а на втория 43,5%.

Това се смята за първото проучване, което да определи как точно ацетилсалициловата киселина може да помогне на мъжете, страдащи от импотентност.

Лекарството “разводнява” кръвта и обикновено се предписва за предотвратяване на сърдечни пристъпи и инсулти при хора с висок риск. Медикаментът подобрява циркулацията, предотвратява образуването на съсиреци и намалява възпаленията. Смята се, че помага за еректилната дисфункция, като увеличава притока на кръв към пениса.

Подобно на виаграта, аспиринът може също така да повиши нивата на азотен оксид, газ, който разширява кръвоносните съдове и на свой ред подобрява кръвния поток.

Смята се, че еректилната дисфункция – определена като неспособност да се произведе ерекция, която е необходима за осъществяване на полов акт – в даден момент засяга около 40% от мъжете на възраст около 40 години. С нарастване на възрастта до 70 правопропорционално слабото представяне в леглото достига 70%.

Стресът, както и други психологически и социални фактори, също влияят върху импотентността, в 90% от случаите обаче, причината се крие в съдови проблеми, заради които към пениса не достига достатъчно количество кръв.

Здравословното кръвоснабдяване е от решаващо значение за създаването и поддържането на ерекция.

Ако обаче кръвоносните съдове в тази област са стеснени – обикновено заради естествения процес на стареене или поради факта, че са затлачени от мастни натрупвания – това може значително да намали притока на кръв в пениса.

Здравословни промени в начина на живот като загуба на тегло, редовни упражнения, отказване на цигарите и намаляване на консумацията на алкохол, могат да помогнат при проблеми с еректилната дисфункция, но рядко са достатъчни.

Стимулантите от типа на виаграта, които рязко разширяват артериите точно преди полов акт са често избирана опция.

Тези лекарства, обаче, имат редица странични ефекти, сред които главоболие и зрителни нарушения, а ефектът невинаги е гарантиран.

Предстоят още изследвания, които да потвърдят как точно аспиринът може да се приложи като метод за лечение на половата немощ.

Дотогава лекарите съветват пациентите да не прекаляват с приемане на популярното лекарство, което лесно може да бъде закупено от всяка аптека дори и без рецепта.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via