Откриха тайната подводница на Хитлер!

Изчезнала германска подводница, която е в основата на редица конспиративни теории, беше намерена след близо 73 години, пише факти.бг.

Според някои теории лидери на нацисткия режим именно с нея са отплавали за Южна Америка, за да не попаднат в ръцете на съюзниците.

Подводницата U-3523 е една от машините на Адолф Хитлер от тип XXI – клас дизелово-електрически подводници, създадени по време на Втората световна война. Според експертите машината може да достигне до бреговете на Южна Америка без спиране.

В началото на месец май 1945 година британски кораб я потапя, пише „Дейли стар“. В продължения на десетилетия обаче останките й не могат да бъдат открити. Сега останките са били открити на 10 морски мили северно от град Скаген, най-северният датски град.

Датският морски военен музей обяви, че няма доказателства, че с тази подводница са избягали високопоставени лидери на нацисткия режим. Не е изключено на борда на подводницата да са били превозвани скъпоценности.

Директорът на музея Герт Андерсен заяви, че слухът на Южна Америка е придобил популярност, защото подводницата U-3523 е била много модерна за времето си.

По думите му крайната дестинация на машината не е била Южна Америка, а Норвегия.

Една от конспиративните теории е, че в края на войната нацисткият лидер Адолф Хитлер успява да избяга от Берлин, виждайки краха на армията си и предстоящото попадане в ръцете на съюзническите сили. Твърди се, че Хитлер е избягал в Колумбия, а по-късно се е преместил в Аржентина.

Няколко други високопоставени нацисти също бягат в Южна Америка. Една от версиите е, че на борда на подводницата е имало 58 души, но тя не е потвърдена.

Според историците няма доказателства за ценен товар на борда на подводницата. Малко след потъването ѝ нацистка Германия обявява капитулация. След сканиране нацистката подводница е била намерена на 123 под морската повърхност. Дизайнът на подводницата по-късно е копиран от Великобритания, САЩ, Франция и Съветския съюз.

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via