9 храни, които не знаехте, че може да печете на грил

2 292

Диня

Топлината, димът и щипка сол правят този сладък плод неочаквано пикантен. Гриловането помага да се махне сладостта. Нарежете на резени, сложете сол и черен пипер, след което запечете за около 5 минути на една страна, докато се карамелизира. Сервирайте с разтопено сирене.

Салата

Тя изненадващо издържа топлината, а грилът дава опушен аромат. Срежете сърцевината, сложете малко зехтин, сол и черен пипер. Запечете за 1-2 минути и поднесете.

Полента

Това вероятно е изненада, тъй като полентата обикновено се поднася като кремообразно ястие. Ако я охладите, тя ще може да се нареже. След това я сложете на скарата, за да й придадете хрупкав, златист вид и пушен аромат.

Сирене

Не ви трябва хляб! Изберете по-твърдо сирене (най-добре халуми) и сложете директно върху скарата. Поднесете полято със зехтин и риган.

Кекс

С помощта на грила ще имате напълно ново ястие. Сложете на скарата едно парче, което сте намазали с масло и оставете за около 2 минути на страна. Поднесете с плодове, сладолед или шоколадов сос.

Карфиол

Просто начупете на розички и разделете. Овкусете ги и ги сложете на скарата.

Авокадо

Обелете авокадото, разделете на две и извадете костилката. След това само сложете на скарата за 1-2 минути с малко сол.

Моркови

Печени на скарата, те разкриват своята сладост. Комбинацията с дима на грила ги прави неустоими.

Ананас

Нарежете ананас и го хвърлете на скарата. Когато го готвите така, това отнема част от киселинността, така че ще има по-сладък вкус.

Източник: Profit.bg

Може да харесате и