10-те най-добри плажа в Гърция

Заобиколена от Егейско, Йонийско и Средиземно море, Гърция има над 2000 острова (227 от които са обитавани) и около 14 000 км брегова линия.

Това се равнява на безброй красиви плажове, зашеметяващи заливи и прекрасни брегове, които можете да изследвате. Някои са бели, червени или розови, други са черни. Някои имат фин пясък, а други – камъчета. Някои привличат орди от туристи, докато други остават скрити.

Всъщност тук има толкова много възможности, че може да бъде трудно да изберете някоя. Конкуренцията е огромна, но все пак има някои кътчета, които трябва да откроим.

Вижте 10 от тях:

1. Наваджо, Закинтос

Защитен от стръмни варовикови скали, плажът е достъпен само с лодка. Преди тайно място, днес това може би това е най-сниманият плаж в цяла Гърция. В допълнение към белия пясък и тюркоазена вода, посетителите ще видят и стари лодки по брега.

2. Лалария, Скиатос

Наречен на блестящите бели камъчета, които се простират по брега, плажът на североизточния край на Скиатос е защитен резерват от 60-те години на миналия век.

Можете да си навлечете глоба, ако се опитате да вземете камъче вкъщи. Но Лалария е повече от живописен. Той се формира от северните ветрове, които създават уникална топография. Околните морски пещери и скали го правят перфектното място за търсещите приключения.

3. Миртос, Кефалония

Той е не само един от най-хубавите плажове в Гърция, но и редовно се нарежда в списъка на най-добрите плажове в Европа и дори в света.

Разположен между основите на две планини (Agia Dynati и Kalon Oros) и достъпен по виещ се път, зашеметяващите гледки към плажа започват още преди да стъпите върху чистия бял пясък. Тук е и перфектното място да наблюдавате залеза.

4. Елафониси, Крит

Най-големият остров в Гърция – Крит, има какво да предложи. Неговата древна история, емблематични забележителности, вкусна кухня и природна красота са истинска мечта. В югозападния край на острова се намира плажът с розов пясък Елафониси.

На места водата е толкова плитка, че можете да се разходите до лагуната. Островът е защитена природна забележителност, затова е изключително чист, а и безопасен, защото е охраняван.

5. Плака, Наксос

Цикладският остров Наксос е пълен с невероятни плажове. Има диви заливи за сърфистите, тихи плажчета за любителите на слънцето и спокойни води за семействата с деца. Водата е невероятно чиста, а морските таверни ще ви сервират напитки и специалитети от местната кухня директно на кърпата.

6. Червеният плаж, Санторини

Червеният плаж в южната част на остров Санторини е най-известният на острова, изпъкващ дори сред великолепните черни плажове Периса, Периволос и Агиос Георгиос. Червените скали предлагат драматичен фон сред каменистия пясък и лазурните води. Уникалната палитра от цветове може да достигнете пеша или с лодка.

7. Балос, Крит

Това е розов плаж на Крит. Белият и оцветен пясък се простира около плитките, топли и чисти води, създавайки уникален плаж и лагуна. Ако имате късмет, можете да видите дори морска костенурка.

Намиращият се наблизо скалист остров Грамвуса има венециански замък, разположен на върха. Тук е акостирала дори и кралската яхта Britannia, когато принц Чарлз и принцеса Даяна празнуват медения си месец.

8. Саракинико, Милос

Чудили ли сте се някога как би изглеждал плажът на Луната? Саракинико, на северните брегове на Милос, може да ви даде идея. Вятърът и солената вода са изваяли меките скали в интересни форми. Плажът е като малък канал, който се врязва в скалите.

9. Апантима, Антипарос

Антипарос е една от най-добре пазените тайни в Гърция. Преди място за караваните, днес той е търсен от известни личности, търсещи естествена красота и уединение.

Тук ще намерите множество стилни ресторанти, барове и модерни магазини. Живописният плаж Апантима е напълно защитен от летните ветрове и предлага идеалните условия за почивка.

10. Порто Катцики, Лефкада

Всъщност Порто Кацкики се превежда като „Козето пристанище“, защото само кози са успявали да достигнат района в миналото. За щастие, плажът вече е достъпен и за хората, а до него може да наемете яхта от близкия град Нидри. Тук има както няколко малки ресторанта, така и чудесни условия за пикник.

Източник: Profit.bg

 

Още статии в тази категория