8 неща, които всяка жена трябва да знае за лубриканта

Ако ще ни простиш това сравнение, но лубриканта е като питбулът на сексуалното удоволствие: има лоша репутация, но всичко, което иска е да бъде обичан.

Изводът – лубрикантът е фантастично средство, което задължително трябва да включиш в секс игричките си. Снабди се с една или няколко тубички и действай по план. Но преди това прочети често срещаните заблуди и истините зад тях.

1. Нито ти, нито партньорът ти сте „повредени“, ако използваш.

Влудяващо е, че някои жени се самообвиняват, че нещо не им е наред, защото трябва да ползват лубрикант. Употребата му не означава, че вагината ти не функционира. Ако не друго, то лубриканта те превръща в познавач на сексуалните наслади и посланик на собственото ти удоволствие. С него имаш възможността да опознаеш собственото си тяло и да намериш онова митично животно, наречено оргазъм. Така че, ако някой ти каже, че нещо не ти е в ред, защото ползваш лубрикант, то бъди сигурна, че той не е добре. А ако този някой е партньора ти – зарежи го. Сериозно!

2. Той е задължителен, ако искаш да експериментираш с аналния секс.

Дупето ти се нуждае от лубрикант. Не казваме, че ти трябва задължително да се занимаваш с анален секс, но е задължително да имаш подръка лубрикант, ако го правиш. Той е задължителен за удоволствието ти. Един съвет – в този случай използвай силиконов, а не на водна основа, защото издържа по-дълго.

Относно видовете лубрикант – съществуват много от тях и ако искаш да избереш подходящия за теб и нуждите ти, най-добрият начин е да се допиташ до консултантите в секс магазина. Те могат да отговорят на всичките ти въпроси, за да стигнеш до правилно решение.

3. Не използвай лубриканти на мастна основа с презервативи.

Искаш да използваш бебешко олио, зехтин или вазелин? Недей да го правиш, ако използваш презервативи и искаш те да си свършат работата. Мазнините изтъняват силикона, от който е направено предпазното средство и увеличават неимоверно риска от скъсване.

ЕТО ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЛУБРИКАНТИТЕ!

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via