fbpx

7 здравословни проблема, които ни карат да трупаме килограми

Данните на Световната здравна организация показват, че през 2016 г. над 39% от мъжете и 40% от жените, навършили 18 години, са с наднормено тегло.

Това означава, че от 1,9 милиарда души, над 650 милиона са били със затлъстяване. Хората не винаги качват наднорменото тегло от яденето на сладкиши и липсата на упражнения. Понякога причините са скрити в тялото ни.

Разбрахме кои разстройства причиняват свръх тегло и кога трябва да се обърнем към лекар и кога е време да отидете в салона.

7. Хипотиреоидизъм

Колкото по-добре работи щитовидната жлеза, толкова по-добър е метаболизмът ви. Липсата на хормони на щитовидната жлеза забавя метаболизма ни. Бавният метаболизъм може да бъде резултат от хипотиреоидизъм. Първоначално хипотиреоидизмът може да се обърка с изтощение, защото понякога считаме за сънливост, умора и намалена работоспособност като индикатор, че се пренебрегваме.

Но трябва да внимаваме. Кожата ви изсъхва ли? Ноктите и косата ви стават крехки? Имате ли анемия, гадене и запек? Това вероятно е хипотиреоидизъм: метаболизмът ви се влошава, червата започнат да работят по-бавно, а вие натрупвате тегло. Ако сте забелязали тези симптоми, препоръчваме Ви да посетите лекар, тъй като диетата и упражненията няма да помогнат тук.

ЕТО И ОСТАНАЛИТЕ ПРИЧИНИ!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x