5 причини защо децата трябва да пият сок от цвекло

Цвекло е необичаен зеленчук, който все още е недооценен. Проверете защо си струва да пиете сокове от цвекло!

1.Сокът от цвекло поддържа имунитета.

Сокът от цвекло е източник на минерали: калий, магнезий и чакъл. Той съдържа витамини от групата В и има в състава си витамини А и С, както и фолийова киселина.

Всички тези съставки са важни за подобряване на имунитета на тялото на детето . Цвеклото също има противовъзпалителни и бактерицидни свойства.

2.Сокът от цвекло се бори с анемията на детето

Сред зеленчуците само спанакът има повече желязо от цвекло. И желязото е съставка, която е абсолютно препоръчителна за хора, страдащи от анемия. В допълнение, пресен сок от цвекло е богат на киселина folioiwy, чиято основна функция е да регулира жизнените процеси клетки. Фолиевата киселина и витамин В 12, присъстващи в цвекло , участват в синтеза на червените кръвни клетки .

3.Сокът от цвекло е добър за запек

Изследванията показват, че цвеклото е богато на фибри, което поддържа нормалната функция на червата, оказва положително влияние върху дебелото черво и поддържа здрави движения на червата.

4.Сокът от цвекло влияе върху концентрацията

Тъй като сокът от цвекло е богат на витамини от вида B, които са отговорни за облекчаването на стреса, пиенето на сок от цвекло намалява нервното напрежение и насърчава концентрацията. В допълнение, витамините B подобряват мозъчната функция, засягат паметта и рефлексите.

5.Сокът от цвекло почиства тялото от токсините

Хранителните вещества в цвеклото подпомагат процеса на детоксификация на организма . Пектинът, съдържащ се в цвеклото, премахва токсините, които са били отстранени от черния дроб, така че да не се връщат към него. Сокът от цвекло ускорява почистването на тялото.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via