3 стряскащи начина, по които някой може да ви дебне във Facebook

Нека си признаем – няма човек, който да не е използвал Facebook, за да разбере повече за някой друг. Необвързан ли е обектът на желанията ви?

 

С кого се среща бившето ви гадже? Причините за шпионирането в мрежата могат да са много. А някои способи за неговото изпълнение са стряскащо усъвършенствани.

 

Могат да ви открият, дори и да не знаят името ви

Някой се е запознал с вас на парти, но не си спомня името ви? Пак може да ви открие – чрез мощната търсачка Graph Search, която Facebook разработва от 2013 г. насам. Тя позволява да се търси съдържание из цялата социална мрежа. Ако например някой помни само къде е учил или къде работи другия човек, може да потърси „people who went to X college” или “people who work at X company” (“хората, които са учили в университет Х” или “хора, които работят в компания Х”) или и двете. Така ще излязат всички отговарящи на критериите потребители и кръгът ще се стесни.

 3 стряскащи начина, по които някой може да ви дебне във Facebook

 

Могат да разберат къде сте бил

Търсачката Graph Search може да се използва, за да се разбере къде се е чекирал даден човек или какви събития е посещавал. Достатъчно е да се напише “places X person has been in the past X months/years” (“места, където човекът Х е бил през последните Х месеци, години” или “събития, които човекът Х е посещавал”).

Могат да видят всички снимки, които някога сте харесали или коментирали

За целта се използва същата търсачка. Написвате “photos X person has liked” или “photos X person has commented on” (“снимки, които човекът Х е харесал” или “снимки, които човекът Х е коментирал”) и готово. Признаваме, че опцията е малко страховита. Тя дава възможност на всеки, независимо дали е добронамерен или не, да разбера доста неща за вас и близките ви хора.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x