Вижте няколко лесни трика за справяне със стреса

Да си признаем – колкото и да сме наясно с щетите, които нанася стресът на тялото ни, трудно е да го ограничим. И тук не става въпрос само за проблемите на работното място. Тепърва започва подготовката за коледните празници, която със сигурност ще повиши стойностите на стресовите хормони.

Стресовите ситуации са неизбежни. Как обаче можем да съхраним максимално здравето си? Ето няколко лесни трика за справяне със стреса:

Хранете се добре

Често в стресови ситуации хапваме, колкото да не сме гладни, а и не обръщаме внимание на храната. “Когато сме под стрес, често консумираме богати на захар храни и напитки”, коментира диетологът Азмина Джовинджи. Така се вдига серотонинът, а тялото се чувства по-добре, но за малко. Диетолозите съветват да отделим достатъчно време за хранене и да го направим на различно от бюрото в работата място.

Тренирайте

Много хора са убедени, че фитнесът е скучен, а и че нямат време за нищо друго – йога, кросфит, пилатес. Въпреки това е хубаво да намерите време, защото тренировките намаляват нивата на стреса.

Потърсете професионална помощ

Ние, българите, имаме едно наум, когато чуем, че някой ходи на психолог. Но тази професия съществува и е съвсем нормално да отидем при професионалист, с когото да поговорим. Помнете, всичко е направено за хора!

Спете добре

Знаем, че звучи лесно да се каже, но това е сигурен начин да се справите със стреса. Сънотворните обаче са нож с две остриета. Пийте ги, само ако сте се консултирали с личния си лекар. И помнете, че са временно решение.

И помнете…

Работата не е всичко! Живеем в общество, което издига работата и професионалната позиция в култ. Ако стресът на работното място ви идва в повече, задайте си въпроса – колко точно ви е необходима тази работа? Не забравяйте, че всяка емоция се отразява на здравето ви в перспектива.

Следвайте ни в социалните медии