Вижте къде не бива да слагате огледала в дома си

Много хора се доверяват на традициите на фън шуй, когато пристъпват към декорацията на своя дом.

Често търсим причината за хаоса в живота си и не намираме начин как да поставим нещата в желания ред.

В повечето случаи първоизточникът на всички неразбории е именно домът ни и начинът, по който сме го подредили и организирали.

Един от основните предмети в традицията на фън шуй е огледалото.

Всички имаме огледала в дома си и едва ли сме се замисляли колко важно е тяхното позициониране за хармонията и положителната енергия в дома ни.

Днес ще обсъдим къде и как да не поставяме огледалата вкъщи според фън шуй, така че да избегнем негативната енергия, както и кои са тези, на които можем да ги позиционираме без проблем.

Входната врата

Има едно място, на което всички експерти препоръчват да не слагаме огледала, и това е срещу входната врата на нашия дом.

Не е препоръчително да слагате огледало и на стената срещу входната врата.

Вместо това можете да изберете стена, перпендикулярна на входа. Вратата е мястото, от което цялата енергия влиза във вашия дом.

Слагайки огледало срещу нея, вие я връщате обратно към изхода.

Трапезарията

Когато става въпрос за места, подходящи за поставяне на огледала, то трапезарията определено е едно от тях.

Кухнята

Експертите по фън шуй съветват да избягваме поставянето на огледала в кухнята, особено срещу фурната. Според тях това носи лош късмет.

Коридорът

Огледалата в коридора са позволени, ако например са вертикални. Препоръчва се да избягват такива, които са разположени в долната част на стената.

Банята

Що се отнася до банята, експертите препоръчват да се избягва поставянето на огледало срещу вратата и срещу тоалетната.

Спалнята

Огледалата в спалнята не са забранени, но трябва много да внимаваме с мястото, на което ги позиционираме. Според експерти по фън шуй огледалото не бива да е срещу нашето легло, защото предизвиква неспокоен и нарушен сън. Гардеробът е подходящо място за поставяне на огледало в спалнята.

Леглата и диваните

Експертите по фън шуй категорично ни съветват да избягваме да слагаме огледала зад или върху дивани, легла, фотьойли, тъй като това се свързва с тежестта, която трябва да носим върху плещите си.

Всекидневна

Огледалата във всекидневната могат да донесат много позитивна енергия, ако в нея стоят позитивни и добронамерени гости. Това обаче може да се обърне на 180 градуса. Тъй че, внимавайте с гостите, които каните у дома! : )

Следвайте ни в социалните медии