Вижте как можете да се справите с есенната депресия

Есента е сезонът на печените тикви, на топлите напитки и на желанието на хората да се събират и да се забавляват заедно… стига да не са депресирани, тревожни и нещастни. Защото всеки, който е бил в някое от тези състояния поне един път, знае, че на този свят няма тиква, чай и хора, които да върнат настроението в душата ти. Лошото настроение е облак, който обвива главата и те кара да виждаш всичко сиво, мрачно и безнадеждно – дори и обективно ситуацията да не е такава. Няма тиква, няма кисело зеле, няма празници, приятели и дори и мъничка капчица щастие. Има натрапчиви мисли, нежелание да станеш от леглото и – в по-тежките случаи – тотална апатия към околния свят.

Не всички стигаме до такива крайни състояния, разбира се, но истината е, че стресът, лошите избори в живота, различни обстоятелства и случки могат да доведат и най-големия оптимист до тревожно безпокойство… и до някаква степен това е съвършено нормално. В края на краищата, ако непрекъснато се смеете като гореописаната тиква, нямате усещане за трудности, не чувствате никакви съмнения и терзания, и не сте били в лошо настроение, откакто учителката по география ви хвана да преписвате в шести клас, имаме само един въпрос към вас – какво пиете, за да го постигнете??

Защото ние, останалите, пием стотици литри чай от лайка, практикуваме далекоизточни практики, прегръщаме дървета, тичаме боси в гората или ходим на бокс и… И НИЩО НЕ НИ ПОМАГА!

Шегуваме се. Помага ни, разбира се – то, човек като изпие шест литра лайка за един ден, иска – не иска, се разведрява малко от разходките до тоалетната. Но я да попитаме тези, които се движат по опасния и остър ръб на депресивните състояния – дали на тях йогата и тичането в парка им помага? Към това сложете и факта, че есента е от сезоните, които хич не помагат за тези състояния – даже ги обострят още повече, и ето – имате насреща хора, които са постоянно в лошо психическо състояние, изгризани отвътре от тревога и нещастие. И, да – всеки може да е в депресия. Депресията не е някаква пъпка, нито пък е известна като любезна гостенка – напротив, идва с калните си ботуши, рита вратата на душата ни и се настанява за незнайно колко дълго, оставяйки ни без сили и желание за живот.

Грижата за нервната система и психическото здраве няма традиция да е приоритет за българите и са нужни години информиране и говорене, за да започнат все повече хора да си обръщат внимание в тази посока. За съжаление, естеството на живота ни наистина е такова, че без никакви затруднения ни докарва безсъние, тревога, безпокойство, страх, понякога – и паника, и едно общо нежелание да вдигнем глава и да видим синьото небе. Вместо това ходим с глава, забодена в разбитите тротоари, а оттам нищо хубаво не се вижда…. ако не вярвате, излезте и погледнете. Най-много да паднете в дупка.

Сега ще кажете – аз така или иначе съм си в дупка, в каква по-голяма дупка мога да падна?!? И сигурно сте прави за себе си, но ако си позволите да хвърлите едно око встрани, ние ще ви предложим едно потенциално решение – природна сила за нервите и настроението под формата на соли, които ще върнат в сърцето ви радостта от живота, ще ви позволят да се наспите и да усетите душата си лека.

Антистрес програмата с Шуслерови соли е подходяща за всички, подложени на стрес, и страдащи от безпокойство и безсъние, напрегнатост и повишена раздразнителност. В нея са комбинирани три соли, чийто прием е разпределен в три часови зони през деня:

• Сутрин – Шуслерова сол №2 калциев фосфат, по 5 таблетки. Помага при нервност, стрес, тревожност.
• Преди обед – Шуслерова сол №5 калиев фосфат, по 5 таблетки. Стабилизира нервите, психиката, зарежда с енергия.
• Вечер – Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат, по 5 таблетки. Действа релаксиращо, помага при безсъние.

Може спокойно да прилагате програмата по няколко пъти в годината, в зависимост от тежестта на оплакванията, и всеки един прием може да продължава по 2-3 месеца, а при необходимост – и без прекъсване. Антистрес терапията с Шуслерови соли помага за регулирането на стреса, стабилизира психиката и нервите, подкрепя емоционалното равновесие и концентрацията. Тя няма никакви странични ефекти и не съществува опасност от развиване на зависимост. Препоръчителна е и при по-тежки случаи, като панически атаки, депресии и тежко умствено и физическо изтощение.

А за финал, въпреки че звучи малко лирично, но поне е напълно откровено – дайте си шанс да изпитате отново удоволствие от живота. Ако вие сами не го направите, никой друг няма да има силата и възможността да го направи! Психическото здраве е ключово за това да имате нормален, пълноценен живот и ако в момента чувствате, че губите почва под краката си и животът няма смисъл – потърсете помощ. Защото животът е наистина хубав и си заслужава да го изживеем дотам, докъдето ни е отредено.

Следвайте ни в социалните медии