Бойко Борисов заплаши с глоби, ако го скарат с еколозите

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция с джипа. Той провери напредъка на строителните дейности по магистрала “Хемус”. Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и главният строителен инженер.

Строителният инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, която виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

“И от Белокопитово до Търговище много силно работят”, обясни той.

“Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите”, обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше заедно с него в джипа. Думите му са по повод опасенията, че се подкопава коритото на река Вит и това крие риск от екологична катастрофа.

“Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме”, попита Борисов. Строителният инженер обясни на премиера, че почти всички фирми в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа заради необходимостта над 800 греди за съоръженията в района.

Министър-председателят се закани да има и санкции.

Следвайте ни в социалните медии