Жени с бурки или… нещо съвсем друго? (Снимка)

Норвежка националистическа Facebook група стана обект на присмех, след като нейни членове объркаха празни автобусни седалки с жени, носещи бурки.

 

“Трагично” и “ужасяващо” са преобладаващите коментари под снимката на шест празни места в градския транспорт, публикувана в затворената група на име “Родината на първо място”. Потребителите в нея са над 13 000, пише The Guardian.

“Това трябва да бъде забранено. Не можем да знаем дали не са терористи”, пише един потребител. “Махнете ги от страната – живеем в страшни времена”, призовава друг.

Снимката всъщност е публикувана в групата като шега от журналиста Йохан Слетавик. Пред норвежки медии той сподели, че искал да провери “как възприятията на хората за даден кадър се влияят от тези на другите около тях”. Постът му е споделен хиляди пъти и предизвика оживени дискусии.

“Шокиран съм колко много омраза и колко много фалшиви новини се разпространяват. Омраза срещу празни автобусни седалки. Определено стана ясно, че предразсъдъците печелят над мъдростта”, допълва журналистът.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via