fbpx

Убиец, обезглавил мъж в Преслав, иска 100 000 лв. от полицията, чувствал се отритнат

27-годишният Валентин Христов, който бе осъден за жестоко убийство във Велики Преслав, поиска 100 000 лв. обезщетение от Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщи „Дарик“.

В иск пред Административния съд той претендирал финансово възмездие за неимуществени вреди в резултат от неправомерни действия и бездействия на полицаи.

Против човешките му права били извършени действия и бездействия с цел да му бъде навредено, като за него са възникнали чувства на отритнатост, отхвърленост, незащитеност, страх и болка, а в хода на разследването срещу него са използвани неистински сведения и свидетели.

Христов обаче не могъл да докаже претенциите си, а и 5-годишната давност била минала, затова съдът отхвърлил иска. Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд.

В момента Валентин Христов е в затвора в Ловеч. Той и Юри Юриев от Велики Преслав получиха доживотната присъда заради жестокото убийство на 48-годишния Мехмед Тефиков.

Обезглавеният труп на Тефиков беше открит на 10 октомври 2009 г. в близост до църква „Архангел Михаил“ във Велики Преслав. По-късно главата на убития беше открита в избено помещение на намираща се наблизо новострояща се сграда.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x