fbpx

Защо не трябва да седим с кръстосани крака?

666

Често седим, кръстосвайки краката си. Повечето хора правят това автоматично.

Подобна позиция се смята за изключително елегантна и красива. Но знаехте ли, че това също оказва неблагоприятно влияние върху здравето? Трябва да сте запознати с всички опасности, свързани с този навик.

Внимание, опасност!

Да, една жена, която седи в такава позиция, изглежда по-привлекателна и секси, особено ако има красиви крака. Мъжете също често слагат крак върху крак – това им дава изтънчен, елегантен и дори аристократичен вид. За съжаление, тази стойка е изключително опасна, особено ако я правите често и за дълго време. Тя оказва неблагоприятно влияние върху функционирането на системата за кръвоснабдяване и при определени условия дори може да причини парализа.

Нервно увреждане и парализа

Ако непрекъснато седите с кръстосаните крака, можете да повредите фибуларния нерв. Нервните влакна в това положение са сгъстени и опънати. Да, понякога краката просто изтръпват и вие временно губите чувствителността на крайниците. Но в някои случаи парализата може да е постоянна. Заслужава ли си рискът?

Високо кръвно налягане

Дори и да нямате никакви проблеми с кръвното налягане, може да ги създадете в подобна позиция – това бе потвърдено и от проучванията, проведени през 2010 година. Факт е, че катокръстосвате краката, прекъсвате нормалното кръвоснабдяване в долните крайници, в резултат на което кръвта започва да се натрупва във вените на краката. На сърцето му отнема повече време, свива се повече и по-бързо, което води до повишаване на кръвното налягане. Излишно е да казваме колко опасна може да бъде хипертонията?

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ОПАСНАСТИ - ТУК!

Още статии в тази категория