fbpx

Защо най-известното корейско бебе облече българска носия?

Джоуи се ражда през април 2016 г. Днес тя е истинска интернет сензация не само в социалната мрежа Instagram, но и по цял свят, благодарение на креативността на майка си.

Лаура Изумикава е професионален фотограф от Лос Анджелис. След появата на дъщеричката й обаче тя се отдава на различен тип снимки.

Жената открива, че детето спи изключително дълбоко, което й позволява да прави експерименти с фотоапарата и облеклото му.

Първоначално Джоуи се подвизава в съня си като различни световни звезди и телевизионни герои, например Бионсе, Джон Сноу, Дарт Вейдър и други.

След като предизвиква фурор в социалните медии, Лаура започва нов проект. Тя снима дъщеря си в народни носии от цял свят.  Нарича инициативата си „Световният проект на Джоуи“.

Всички кадри от него могат да бъдат открити в Instagram с хаштаг #JoeyWorldProject.

След като набира скорост, Лаура започва да получава национални облекла за Джоуи от цял свят. В крайна сметка в ръцете й се озовава и българска носия.

Снимката на дъщеря й с нея е публикувана през август и вече има повече от 25 000 харесвания в Instagram.

Ето какво пише Лаура под снимката: „Здравейте! Тази красива тракийска фолклорна носия идва от България от нашите нови приятели Петя, Георги и сладкото им бебе Димитър! Тази традиционна носия е само един от многото различни видове традиционни облекла в България, но този вид е от родния град на Петя, наречен Стара Загора, който е в средата на България.“

Жената споменава и няколко интересни факта за страната ни, като например, че България е най-старата държава в Европа, която не е променяла името си от създаването си.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x