7 качества на най-добрите служители

Някога беше по-лесно да си добър служител. Достатъчно бе да се появяваш навреме, да работиш здраво, да се държиш любезно с останалите и да не нарушаваш правилата.

Професионалната среда обаче вече е драстично променена. Сега трябва да сме по-гъвкави. Да знаем повече, да се стараем да удовлетворим много и различни хора. Трябва да лавираме между приоритетите и да променяме стратегиите си в движение. Често се налага да извършваме работа извън преките ни задължения.

От Forbes са подбрали седемте качества, които правят един служител страхотен в съвременния свят. Изданието съветва, че ако на вашето работно място тези качества не се ценят, трябва да потърсите друга работа.

1. Отличните служители създават силни, полезни връзки с хора на и извън работното им място. Знаят от кой отбор са и играят само за него.

2. Гледат напред и предвиждат какви евентуални проблеми биха могли да се появят в работата им. Адресират ги предварително, за да няма изненади.

3. Добрите служители казват истината по чувствителни теми като натоварването във фирмата, баланса между работа и личен живот, трудните клиенти или неефективните процедури. Имат свое мнение и не се страхуват да го изразят.

4. Те са си направили собствен кариерен план и го следват. Не очакват шефът им да движи кариерата им вместо тях.

5. Страхотните служители не се плашат от конфликти. А когато спорят с някого, запазват самообладание. Не прехвърлят собствената си вина на други, но и не се извиняват за нещо, за което не са отговорни.

6. Не разчитат само на образованието, което са получили в университета. Постоянно учат нови неща, развиват се, придобиват различни умения. Отворени са към нови идеи.

7. Този тип служители са ментори на хората около себе си. С радост споделят опита си и се стремят да помагат на колегите си.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via