Защо е важно децата да изучават чужди езици

Language Master

В днешно време информационният поток е почти с неограничени възможности и развитието и знанията вече не са просто лукс, а необходимост.

Да бъдеш информиран, знаещ и можещ е задължително условие за успех и по-добър живот. А изучаването на чужди езици отдавна не е просто мода- то е начин на живот.

Ето защо от най-ранна детска възраст наред със задачите по математика, уроците по писане и четене, голяма част от децата започват да изучават минимум един чужд език.

Разбира се, човек се учи цял живот и няма нищо лошо да продължава да разширява хоризонтите си и когато порасне.

Но ако започне да учи език от дете, той ще има шанс да го усвои много по-добре и то за много по-кратко време.

Защо това е така?

Защото децата възприемат бързо и ефективно представената им информация, учат с по-голям ентусиазъм и не са обременени от предразсъдъци. Освен това, ученето на чужд език в ранна възраст предразполага към комуникация и социализиране, които са толкова важни за един пълноценен живот.

Знаейки английски например, едно дете може да борави идеално с компютърна техника, може да слуша чуждестранна музика и да я разбира, да гледа детски предавания без дублаж и да чете любимите си приказки и на друг език освен майчиния си.

Също така при евентуална среща с деца от други националности по време на лагер, екскурзия или друг повод, детето ще може свободно да разговаря с тях и да обогатява и прилага наученето.

В резултат на всичко това, ще се справя по-добре и в гимназията, ще усвои по-лесно втори и трети чужд език, ще развива постоянно интелекта и паметта си и ако реши да следва в чужбина, няма да има никакви трудности.

Ето защо чуждият език никога не трябва да се превръща в бариера за едно дете. Той трябва да е пътят, който то ще извърви за да се превърне в успешен и щастлив възрастен.

Автор: Линда Николова

 

Може да харесате и