Замъкът, в който басейните са пълни с бира

За любителите на бира това е едно от малкото места в света, където те буквално могат да се къпят в пенливата напитка. Невероятната атракция се предлага в австрийския замък Starkenberger.

Сгушени между стените на 700-годишния замък-пивоварна, се намират седем басейна, пълни с 42 хиляди литра топла бира. В тях човек може да поплува или просто да се отпусне и да се наслаждава.

Бирата е богата на витамини и калций и потапянето в нея влияе добре на кожата. Напитката лекува открити рани и псориазис.

Басейните са открити през 2005 г., когато старата изба за ферментация на замъка излиза от експлоатация и е превърната в спа зона. Мястото се намира на няколко часа път от Мюнхен и вече привлича доста туристи.

Бирата в басейна е гореща и не е препоръчително да се пие. Но пък винаги можете да си поръчате една студена халба. Тя е включена в цената от 298 долара за наем на басейна, в който могат да се поберат шест души.

Освен това в замъка ще ви разкажат много любопитни факти от историята на пенливата напитка.

Като например, че в древността Клеопатра също се е къпела в бира, за да запази красотата си. Както и че Starkenberger винаги се е управлявал от жени.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via