Военен самолет атакува летището на Триполи

Военен самолет атакува единственото функциониращо летище на Триполи. Това съобщи местен жител, цитиран от Ройтерс.

Летище “Матига” в Триполи се намира в източно предградие на града.

По-късно стана ясно, че либийските власти са затворили “Матига” след нанесен въздушен удар. Това съобщи служител по сигурността от аерогарата, цитиран от Ройтерс. Кореспондент на агенцията каза, че пътниците са напуснали терминала на летището.

Същевременно Либийската национална армия опроверга информацията, че е отстъпила контрола над друго летище на Триполи – международното, и заяви, че продължава да го контролира, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на ЛНА бриг. ген. Ахмед Мисмари.

“Летището на Триполи се намира под контрола на ЛНА”, заяви той в ефира на телевизионния канал “Ал Хадас” в коментар на по-ранно съобщение, че ЛНА е изтеглила силите си от летището. В частност става дума за информация на телевизионния канал “Скай нюз-Арабия”, който се позова на свои източници, че контролът над обекта е преминал в ръцете на въоръжените формирования, лоялни на правителството на националното единство на Файез Сарадж.

ООН продължава работата си в Триполи въпреки ескалиращите сражения южно от столицата, съобщи в Тwitter мисията на Обединените нации в Либия.

Тя добави, че специалният пратеник на ООН Гасан Саламе се е срещнал с премиера на правителството в Триполи в резиденцията му и са обсъдили как Обединените нации “могат да помогнат в този изключително важен и труден момент”.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via